Karppisen huima seikkailu Puolassa

Reijo Karppinen seikkaili tällä kertaa Puolassa.
Kuva
Karppisen sosiaalinen media
Reijo Karppisen seikkailut veivät miehen tällä kertaa Puolaan, jossa hän koki kovia kotimatkalla.

Enduroseikkailujen suomalainen legenda Reijo Karppinen kävi ajamassa Puolassa Breslau Rallyen. Järjestyksessään jo 25. kilpailu on tällä hetkellä vanhin Euroopassa ajettava offroad-ralli. Viisipäiväinen kilpailu käynnistyi viikko sitten maanantaina ja päättyi perjantaina illalla. Moottoripyörien reitti oli yhteensä 1 314 kilometriä pitkä ja siitä erikoiskokeiden osuus oli 847 kilometriä.

Tuttuun tyyliinsä Karppinen lähti matkaan omalla moottoripyörällään kotipihastaan, mutta kohtasi hankaluuksia jo matkalla Hankoon.

- Uusi solu ja rengas alkoivat hajota matkalla. Yritin päästä ajamalla Hankoon, mutta se ei onnistunut. Tilasin sitten invataksin, jonka kyydillä pääsin satamaan juuri ja juuri ajoissa, jotta ehdin laivaan, Karppinen päivitti sosiaaliseen mediaan jo ennen kisan alkua.

Itse kilpailu sujui Karppiselta ilman suurempia ongelmia, ainoastaan navigoinnin kanssa oli hieman haasteita. Kilpailun 70 kilometrin mittainen yöosuus sujui myös hyvin, vaikka Karppinen ajoikin sen pelkällä pyöränsä omalla valolla. Kanssakilpailijoilla oli puolestaan toinen toistaan suurempia lisävaloja.

- Kisa meni läpi ilman kaatumisia ja oli kivaa ajella enduropyörällä Puolan metsissä ja pellon reunoilla. Välillä tosin vähän pelotti, kun rallissa mukana olleet kuorma-autot ajoivat metsissä todella lujaa. Ei ollut mukava ajaa edellä menevän pölyssä, kun samalla perässä murisi 500 hevosvoimainen kuorma-auto, Karppinen tilitti.

Karppisen reissun suurimmat haasteet tulivat, kun hän lähti Puolasta kotimatkalle pyörällään. Karppisen ajaessa pienen kylän läpi, peruutti pakettiauto yllättäen talon pihasta suoraan hänen eteensä. Karppinen ei pystynyt väistämään autoa ja hän osui sen takakulmaan, lentäen katuun.

- Polvituki pelasti varmasti oikean polveni. Lensin tangon yli katuun ja pyörin siitä ojaan. Keskisormeni meni poikki ja lantio, sekä nivuset venähtivät. Vietin yön sairaalassa, kun en oikein pystynyt kävelemään. Seuraavana aamuna menin poliisiasemalle, josta sain pyöräni takaisin. Lähdin siitä ajelemaan kuin vanha pappa kotiinpäin, Karppinen selvitti.

Karppinen ehti ajaa reilut 300 kilometriä, ennen kuin häntä autolla Suomesta hakemaan lähtenyt Markku Pesonen löysi hänet Puolasta. Tällä hetkellä kaksikko matkaa autolla kohti Suomea.