Kärme Kustaa lähestyy

Kuva
Jani Hovi
Kärme Kustaan Kiemurat lähestyvät kovaa vauhtia.

Hämeenlinnan Moottorikerhon järjestämä legendaarinen Kärme Kustaan Kiemurat ajetaan tänä vuonna 5.12. Kilpailulla on pitkät perinteet, sillä nyt ajettava kilpailu on järjestyksessään jo 45. Normaaliin tapaan sääolot vaikuttavat paljon kilpailun kulkuun ja tällä hetkellä pitkän ajan sääennuste näyttääkin siltä, että pakkaset saapuvat hyvissä ajoin ennen kilpailun alkua, joka on varmasti monen kuljettajan mieleen.

Kilpailukeskus sijaitsee tutussa paikassa Etu-Hätilän kivääriampumaradalla, josta kolmihenkiset partiot starttaavat joko kahden tai kolmen kierroksen pituiselle taipaleelleen.

Luokka1 on avoin luokka, jossa voi ajaa kuka tahansa. Silloin edessä on kolme kierrosta, joista on selvittävä neljän puolen tunnin kuluessa saadakseen kisasta tuloksen. Mikäli keli on kilpailijoiden kannalta suosiollinen, ei tuossa tule olemaan mitään ongelmaa. Mikäli keli taas on enemmän katsojia suosiva, niin takuuvarmasti eivät kaikki joukkueet maaliin tule.

Luokka2 on B-luokka, jossa on oltava vähintään yksi B-luokan kuljettaja, mutta ei A-luokan kuljettajaa. Partiot kiertävät reittiä kaksi kierrosta joista on selvittävä kolmen ja puolen tunnin kuluessa.

Luokka3 on tarkoitettu C-luokan kuljettajille. Myös naisille on oma luokkansa, lisäksi kisassa ajetaan Business- ja Army-luokat. Business-luokassa on osallistumismaksun lisäksi 150 euron joukkuemaksu, joka menee lyhentämättömänä Suomen Six Days joukkueen tukemiseen. Nämä kolme luokkaa ajavat myös hieman helpotetun reitin, eli kaikkein vaikeimpiin paikkoihin heidän ei tarvitse mennä.

Kilpailu Hämeenlinnassa käynnistyy kello 9:01.

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy MOTTI-palvelussa 28.11.