Karma ja Ikonen Suomen cupien voittoon

Sami Ikonen voitti V50-luokan Suomen cupin.
Kuva
Jani Hovi
Enduron V40- ja V50-luokkien Suomen cupit saatiin päätökseen tänään Konnevedellä.

V40-luokassa Mika Karma johti sarjaa 21 pisteen erolla, joten mestaruuden voittamiseen riitti Karmalle käytännössä varma ajoi maaliin. Karma ei lähtenyt kuitenkaan varmistelemaan, vaan ajoi luokan voittoon neljän ja puolen minuutin turvin, voittaen samalla luokan Suomen cupin. Sami Eskola oli sarjassa kakkosena ennen kauden päätöstä ja toiseksi hän ajoi myös tänään, joten Eskola vei Ouluun luokan hopeaa. Teemu Sundelin ja Matti Nikander olivat tasapistein kolmantena, ennen kauden päätöstä. Sundelin oli tänään vahvempi tästä kaksikosta, ajaen kolmanneksi. Samalla mies kuittasi pronssin. Nikander oli tänään neljäs ja samalla sijalla myös sarjassa. Santeri Enjala ajoi tänään luokan viidenneksi.

V50-luokassa Sami Ikonen johti sarjaa ennen kauden päätöstä 17 pisteen turvin ennen Timo Soanjärveä. Soanjärvi ajoikin tänään voittoon 51 sekunnin erolla Antti Laineeseen. Ikonen oli päivän kolmas. Kolmas sija riitti Ikoselle Suomen cupin voiton varmistamiseen. Soanjärvi oli sarjan kakkonen ja Laine kolmas. Niko Pahlberg kaasutteli tänään luokan neljänneksi ja Harri Ritari viidenneksi.

Päivän yleiskilpailun voitto meni Niko Puotsaarelle, ennen Mika Karmaa ja Aksu Keurulaista. Albert Juhola oli neljäs ja Jaakko Rinkinen viides.

Suomen cupien lopputilanteet ovat epäviralliset.

Kilpailun täydelliset tulokset.