Karkkilaan otetaan 499 katsojaa

Teksti
Kuva
Henri Salminen
Motocrossin SM-avaukseen viikon kuluttua pääsee mukaan 499 katsojaa

Karkkilassa Mansikin radalla kamppaillaan motocrossin SM-pisteistä heinäkuun 11.-12. päivä. Perinteikäs kisa ajetaan ehkä Suomen makeimmalla saviradalla 20. kerran. Tällä kertaa kisajärjestelyjä on varjostanut korona-epidemia. Motocrossin SM-kausi piti avata Karkkilassa jo toukokuussa, mutta vallitsevat määräykset estivät kisojen järjestämisen silloin. Heinäkuussa otetaan vihdoinkin startti motocross-kauteen ja se on vaatinut Karkkilan Moottorikerholta uudenlaisia ponnisteluja, jotta sekä kilpailijoiden että katsojien terveys turvataan.
- Suomen hallituksen tekemät määräykset mahdollistavat nyt yli 500 henkilön ulkotapahtumat tietyin ehdoin. Olemme päätyneet ratkaisuun, että otamme alueelle vain 499 katsojaa. Koska kilpailijat, kilpailijoiden huoltohenkilökunta sekä kilpailun toimitsijat muodostavat ison ihmisryhmittymän jo itsessään, katsojille on järjestetty oma rajattu alueensa kioskeineen ja Pikku Pässin oluttelttoineen sekä muine palveluineen. Tämä valitettavasti tarkoittaa myös sitä, että varikkoalue on tänä vuonna suljettu yleisöltä. Kilpailijat, varikkohenkilöstö ja toimitsijat eivät missään tilanteessa kohtaa yleisön kanssa, joten kulkureititkin kisa-alueella on järjestetty niin. Ylimääräistä päänvaivaa tämä on toki aiheuttanut, mutta näillä ehdoilla pystymme SM-kauden avaamaan, kilpailunjohtaja Jukka Harju kertoo.

Koska tilanne koronan suhteen on maailmalla sama ja moni kansainvälinen sarja, kuten myös motocross-sarjat, ovat tauolla, SM-sarjan avauskilpailu vetää lähtöporttien taakse myös sellaisia nimiä, joita ei normaalisti SM-kisoissa nähtäisi. Motocrossin MM-sarjassa MX1-luokassa esiintyvät virolaiset Harri Kullas ja Andero Lusbo, MX2-luokassa MM-sarjaa kiertävä Jere Haavisto sekä hallitseva MX1-luokan Suomen Mestari Juuso Matikainen ovat esimerkkejä ilmoittautuneista nimimiehistä.

Lauantaina kilpaillaan sivuvaunujen SM-lähdöt sekä Suomen Cup -lähdöt junioreissa ja kolmessa eri veteraaniluokassa. Karkkilan Moottorikerhosta mukana lauantaina on viime vuoden Suomen Cup -mestari Pasi Virtanen (MXV55) sekä Pauli Vilden ja Artturi Lepistö (MXV35).
Viime kaudella MXC/A-luokassa hienosti SM-neloseksi ajaneen Kaapo Kalatien piti aloittaa kautensa 125-kuutioisen KTM:n puikoissa MXJ-luokassa. Kevättalvella tapahtunut valitettava tapaturma muutti kuitenkin 15-vuotiaan motocrosslupauksen suunnitelmat - tämä kausi menee vammoista parantumiseen.
Sunnuntaina kilpaillaan luokissa MX1, MX2 ja MXC/A. Karkkilan värit ovat edustettuina Kumajan veljesten, Miskan ja Rasmuksen, toimesta MX2-luokassa.

11.-12. heinäkuuta tarjoillaan takuulla jälleen näyttäviä hyppyjä ja tiukkaa kamppailua vaativalla Mansikin radalla. Sunnuntain 12.7. kisatapahtumat ovat nähtävissä myös suorana lähetyksenä Youtubesta. Linkit live-lähetykseen löytyvät SM Motocrossin Facebook-sivuilta sekä osoitteesta sm-motocross.fi.
Tervetuloa mukaan moottorien pärinään!

Pääsyliput

SML Motonet SM-Motocross sarjan Karkkilan 11.-12.7.2020 osakilpailun pääsyliput ovat nyt myynnissä ratamaksut palvelussa. Tapahtuman liput myydään ainoastaan ennakkoon osoitteessa: www.ratamaksut.fi

Sähköpostilla jo kerholta tilatut/varatut liput käsitellään ja toimitetaan. Sähköposti varauksia ei oteta enään vastaan.