Kärkkäinen valmiina Japanin kilpailuun

Teksti
Kuva
Kärkkäisen tiedotus
Sanna Kärkkäinen ajaa viikonloppuna kilpaa Japanissa.

KTM-kuljettaja Sanna Kärkkäinen sai kutsun Japaniin Miyake-jiman saarella ajettavaan endurokilpailuun. Miyake-jima on tulivuorisaari ja viimeisin tulivuorenpurkaus on ollut vuonna 2000. Vuodesta 2009 lähtien saarella on järjestetty endurokilpailu, jonka avulla paikalle on houkuteltu turisteja. Kyseessä on 10-vuotisjuhlakilpailu ja tästä syystä kilpailusta haluttiin kansainvälinen. Kärkkäisen lisäksi kilpailussa on mukana portugalilainen Hélder Rodrigues ja espanjalainen toimittaja Francisco Rico.

Kärkkäinen on matkalla yhdessä avopuolisonsa Ville Lehtosen kanssa, joka toimii myös Sannan mekaanikkona kilpailun aikana. Matka alkoi sunnuntai-iltana lennolla Tokioon, jossa he yöpyivät pari yötä. Keskiviikkoiltana kaksikolla oli lautta Tokiosta saarelle, jonne he saapuivat torstaiaamuna.

- Lento sujui mukavasti, tosin nukkumisesta ei tullut mitään. Jet lag vaivasi alkuun, mutta tasoittui parin päivän jälkeen. Tiistaina kävimme porukalla pienellä Tokion kierroksella ja vierailimme mm. Tokyo Skytreessa, joka on maailman toiseksi korkein rakennus. 

- Keskiviikkona vierailimme Tokion hallituksessa ja tapasimme Tokion kuvernöörin. Torstaina kävimme tutustumassa reittiin ja saareen ja tänään (perjantaina) testasimme pyöriä ja ajoimme reittiä läpi.

Kilpailu ajetaan lauantaina. Kyseessä on CC-kilpailu, jossa ajoaikaa on 2,5 tuntia. Kilpailijoita on alustavan tiedon mukaan noin 150. 

- Kilpailu on varmasti mielenkiintoinen ja uniikki. Reitti on tavallaan kahdessa osassa, joista toinen on enemmän kovavauhtisempaa ja crossityyppistä ja toinen enemmän kivikkoa ja kapeaa polkua. Maasto on hyvin erilaista verrattuna Suomeen. Laavakivi on todella karkeaa ja kun siihen osuu väärin niin pyörä voi singota arvaamattomasti. Suomessa on tottunut siihen, että kivikko on liukkaampaa. Lisäksi laavakivi murenee aika helpon tuntuisesti ja kisan edetessä reitti kuluu pehmeämmäksi. Välillä on vaikea arvioida, miten kova tai pehmeä maaperä on. Taso tulee olemaan todella laaja ja ohittaminen tulee olemaan vaikeaa.

- Odotan kilpailua innolla. Tämä saari on aivan uskomaton ja näkymät mahtavat. Kilpailulla on iso merkitys myös paikallisille ja on kunnia olla mukana täällä.