Kärkkäinen makkarakioskilta Päitsille

Teksti
Sanna Kärkkäinen on tänä vuonna Päitsin apulaiskilpailunjohtaja.
Kuva
Jani Hovi
Sanna Kärkkäinen nähdään keväällä jälleen Päitsillä mukana, mutta tällä kertaa uudenlaisessa roolissa.

Päijänteen ympäriajoon on aikaa kolme kuukautta. Ilmoittautuminen on avattu ja järjestelyt ovat täydessä vauhdissa. Kilpailun organisaatio on kokenut hieman muutoksia tulevalle vuodelle. Kilpailun johtajan tehtävät on ottanut jälleen kontolleen Sauli Nordling. Vuonna 2019 kilpailussa B-luokan voittoon ajanut Sanna Kärkkäinen on puolestaan siirtynyt järjestelypuolelle ja häärii tulevassa kisassa apulaiskilpailunjohtajana.

Miten sinusta tuli Päitsin apulaiskilpailunjohtaja?

- Makkarakioskilta se alkoi. Olin lähdössä kisapaikalta kotiin kun kuulin huudeltavan, että vielä olisi muutama kisamakkara jäljellä. Menin sitten hakemaan, kun olin hiukan haaveillut kisamakkarasta. Sain makkaran käteeni ja samalla minulta kysyttiin, että kiinnostaisiko ryhtyä Päitsin apulaiskilpailunjohtajaksi.

Pitikö sinua pitkään suostutella tehtävään?

- Hetken olin kyllä suu auki, koska en tiennyt mitä tähän pitäisi vastata. Ihan yllätys se minulle oli, mutta mietin sitten, että miksi ei. Tässä pääsee näkemään, kokemaan ja tekemään yhtä Suomen hienoimmista endurokilpailuista. Lopulta vastasin, että ihan mielelläni otan tehtävän vastaan, ei siinä hirveästi suostuttelua tarvittu.

Mitä kaikkea sinun tehtäviisi kuuluu?

- Minä pyörin ja touhuan kilpailunjohtajan apuna ja taustapuolella opettelen kaikkea, kuten paperipuolen hommia. Sitä puolta haluan juuri selvittää itselleni, että mitä kaikkea tuollaisen kilpailun tekemiseen liittyy. Siinä on kuitenkin jonkin kokoinen koneisto kilpailua tekemässä. Itse kilpailupäivien hommista minulla ei vielä ole sen kummempaa tietoa.

Mitä mieltä olet yleensä Päitsistä?

- Kyllä Päitsi on yksi Suomen hienoimmista endurokilpailuista, totta kai perinteenä, mutta myös ajajan kannalta. Jokainen joka maaliin ajaa on jo voittaja. Se vaatii panostusta niin kuskeilta, huoltojoukoilta kuin kisaorganisaatioltakin, eli kaikilta jotka siihen mukaan lähtevät. Siinä mielessä olisi hienoa, että kisa saisi jatkua. 

Mitä odotat tämän vuoden kisasta?

- Toivottavasti lumi pysyy maassa. Kisa on kuitenkin nyt viikkoa myöhemmin kuin ennen ja muistan hyvin vuoden 2019 Päitsin, jolloin keli oli aika raju. Ei keli kyllä viime vuonnakaan helppo ollut kun lunta oli tosi paljon. Täytyy toivoa hyvää keliä. Oman haasteensa kisalle antaa myös joka sektorilla nousevat kustannukset. Toivottavasti siitä huolimatta saadaan myös ensikertalaiset kilpailijat lähtemään mukaan ja haastamaan itseään.

Entä omat kuviosi kilpailurintamalla? Vieläkö sinut nähdään jossain kilpailijana?

- 2019 oli viimeinen kausi, jolloin olin mukana kisoissa ja nyt on kyllä sanottava suoraan, että mitään varmaa vastausta en anna. Aika näyttää. 

Päijänteen ympäriajo ajetaan 25.-26. maaliskuuta. Kilpailun ilmoittautuminen on auki MOTTI-palvelussa.