Kärhän lenkki päättää SM-kauden

Edellisen kerran Kärhän lenkillä jaettiin SM-pisteitä kaksi vuotta sitten.
Kuva
Jani Hovi
Enduron SM-sarjan päätös kaasutellaan kahden viikon kuluttua. Samalla ratkaistaan myös kerhojoukkueiden mestaruus.

Enduron SM-sarja saadaan päätökseen 25. päivä syyskuuta perinteisen Kärhän lenkin merkeissä. SM-luokkien lisäksi kilpailussa ratkaistaan myös kerhojoukkueiden Suomen mestaruus. Samalla jaossa on V40, V50- ja naisten luokkien Suomen Cupin pisteitä. SM-kerhojoukkueiden (A- ja B-luokan kuljettajat) lisäksi kilpailussa ajetaan myös kansallinen kerhojoukkuekilpailu, jossa mukana voi olla C, D, V50- ja V60-luokkien kuljettajia. Tuttuun tyyliin joukkueissa tulee olla kolme saman kerhon kuljettajaa ja joukkueet tulee ilmoittaa 24.9. klo 9 mennessä. Kilpailun normaali ilmoittatuminen päättyy 12.9.

Reittiselostus

SM-luokat ajavat reitin puoleentoista kertaan ja muut luokat kiertävät yhden kierroksen. Poikkeuksena ovat V70- ja classic-luokat, jotka ajavat viisi ensimmäistä maastokoetta. Tässä reittimestari Markku Heleniuksen laatima reittiselostus.

Lähtö kilpailukeskuksesta Kuljetusliike T. Saarinen, os. Hyllyväntie 6-8, Mäntsälä. Siirtymä MK 1:lle noin 11 km, välissä lyhyt lämmittely soramontun ympärillä.

MK 1/7 (n. 5,5 km) Kuljetus ja maanrakennus P Salonen (Eronen)
Alussa uutta maastoa, pätkä pitää sisällään sujuvaa polkua sekä kivistä ja juurakkoista osuutta ja ajetaan kokonaisuudessaan metsässä.
Siirtymä MK 2:lle noin 13.5km suurin osa hiekkatietä välissä lyhyt maastosiirtymä.

MK 2/8 (n. 1,7 km) Motopalvelu (Lukonmäki)
Voidaan puhua jo nimikko pätkästä, joka ajetaan maanomistajan toiveesta ja taitaa olla mieluinen myös kuskien mielestä. Ainoa pätkä, joka on kokonaan hiekka ja sorapohjainen toki muutama kivi on osunut mukaan. Pelkästään ylä-ja alamäkeä mutkitellen noin 4 min pätkä. Ajettu jo useana vuosina molempiin suuntiin.
Siirtymä MK 3:lle noin 10 km hiekka- ja asfalttitietä.

MK 3/9 (n. 9 km) Mäntsälän Renkaat (Ilomaa)
Maastokokeen lähtöpaikka monelle tuttu päitsiltä, ensin sähkölinjan alustaa, josta metsäpolkua ja väissä muutama pelto-osuus. Luvassa vauhtia ja rytmin muutoksia, kilpailun pisin maastokoe yhdistetty kaksi maastokoetta Ilomaa ja Linnanmäki, Reittimestarin suosikki.
Siirtymä huoltoon kilpailukeskukseen noin 1km.

Siirtymä kilpailukeskuksesta MK 4:lle noin 13km asfaltti- ja hiekkatietä.

MK 4 (n. 4 km) Perustava Oy (Kytökorpi)
Tämä ensikertaa ajettava maastokoe alkaa pelto-osuudella ja loppuosa on metsää. Oma kokemus pätkästä vain talvelta, jolloin oikein mukava reitti.
Siirtymä MK 5:lle noin 400 m.

MK 5 (n. 4 km) Konekuusi (Karikuusi)
Lähtö pellolta, välissä metsää ja sisältää nyt myös viimekerran siirtymän. Lopussa peltoa.
Siirtymä MK 6:lle noin 10 km asfaltti- ja hiekkatietä.

MK 6 (n. 5 km) Snellman Motorsport (Kaipiainen)
Tämä mielipiteet jakava ja paikkansa vakiinnuttanut maastokoe, ajetaan melkein samanlaisena kuin edellisellä kerralla. Alussa hyvänmielen lennokasta polkua, josta sängen kautta takaisin metsään, joka jatkuu kuljettajaa haastavana ja koettelevana.

Siirtymä kilpailukeskukseen huoltoon/maaliin noin 3.5 km asfalttitietä.

SM-luokat huoltoon ja kansalliset luokat maaliin ensimmäisen kierroksen jälkeen. V70- ja classic-luokat eivät aja kierroksen viimeistä maastokoetta.
SM-luokat ajavat mk:t 1,2 ja 3 uudelleen.

Ilmoittautuminen

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy poikkeuksellisesti jo sunnuntaina 12.9. MOTTI-palvelussa.