Kangasalla ei ajella teitä pitkin

Viime viikonloppuna Tapsan Kuntopuntarin voittanut Teemu Lehtimäki lähtee muiden SM-sarjan kärkinimien tapaan metsästämään pisteitä Kangasalta.
Kuva
Jani Hovi
Enduron SM-sarjan kauden toinen kilpailu kaasutellaan maaliskuun alussa Kangasalla. Luvassa on tiivis reitti, jossa ei turhaan teitä pitkin ajeta.

Enduro Moottoripyörien SM-sarja jatkuu Kangasalan ympäristössä lauantaina 6.3.2021. Lisäksi kilpailussa ajetaan Nuorten U20 luokan SM-pisteistä, V40 ja V50 luokkien kisatessa Suomen Cup-mestaruus pisteistä.  Kyseessä on kauden toinen osakilpailu. Kilpailu saadaan ajaa todellisena talvi haasteena olosuhteiltaan, reitin sitä riittävästi omaavana.

Kangasalan Moottorikerho on järjestänyt eri tyyppisillä formaateilla enduro- ja cross country kilpailuita vuosien saatossa. Tämä kerta jää toivottavasti historiaan ainoana, johon tämän hetkiset Aluehallintoviraston asettamat rajoitukset vaikuttavat kilpailun järjestelyihin. Kilpailu ajetaan ei yleisötapahtumana ja Kangasalan Moottorikerhon kilpailuorganisaatio edellyttää jokaisen kilpailijan noudattavan Viranomaisten ja järjestäjän antamia ohjeita. Poliisilla on tarvittaessa mahdollisuus keskeyttää kilpailu, jos annettuja ohjeita ei noudateta. Jokamiehen oikeutta ei tule ottaa omiin käsiin, vaan tilanne on vain hyväksyttävä. Näin voimme taata kilpailun sujuvan suunnitelmien mukaisesti. Noudatamme  Viranomaisten ohjeistusta hygieniasta, turvaväleistä ja kasvomaskien käytöstä. Järjestäjä edellyttää, että jokaisella kilpailijalla on kasvomaski kaikissa tilanteissa, joissa heillä ei ole kypärää päässään.

Kilpailun reitti sisältää 3 maastokoetta, joiden kokonaispituus on 15 km/ kierros. Yhteispituudeltaan kierroksella on mittaa siirtymät mukaan lukien noin 45 km. Lopullinen päätös kierros määristä päätetään lähitulevaisuudessa. Lähtökohtaisesti SM-luokat ajavat pidemmän kokonaiskilpailun, kuin harrastaja luokat.  Tiesiirtymää kierros ei pidä sisällään muutamaa kilometriä enempää, joten kilpailijat pystyvät hyvin pitämään itsensä lämpöisenä, koska nk. haalarihuoltoon ei vallitsevassa tilanteessa ole mahdollisuutta.

SM-taistoon lähdetään tilanteessa, jossa osa kilpailijoista on ajanut kauden ensimmäisen kilpailunsa vasta Sysmässä, kauden avauskilpailussa 27.2.2021. Lähtökohtaisesti Jämsän-Seudun Moottorikerhoa edustava, E2 luokan hallitseva mestari Eemil Pohjola lähtee voittajasuosikkina niin omaan luokkaansa, kuin yleiskilpailuun. Pohjolan kalustona jatkaa Honda 450cc. Yllätysnimenä voidaan ennakoida järjestävää seuraa edustava Niklas Laankoski, jonka ajaminen on sujunut varsinkin talviolosuhteissa. Yamahaa käskevältä Laankoskelta on lupa odottaa yleiskilpailussa sijoitusta kärkipäähän ja omassa luokassa voittoa.

Kangasalan Moottorikerho panostaa kilpailun seurantaan monin keinoin. Kilpailukeskuksesta 10 km säteellä on kuultavissa Jukka Pylvään selostus enduroradiossa, jonka taajuus ilmoitetaan sen selvittyä. Muut sosiaalisen median toimet ilmoitetaan asioiden varmistuttua lähitulevaisuudessa. Kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Hampuntie, Kangasala. Ilmoittautuminen päättyy Motissa  27.2.2021 klo 23.59. Tiimipaikat tulee varata kisasivujen lomakkeella (https://www.kamoke.fi/kangasalaenduro/kilpailijoille/tiimipaikat .Kilpailun johto edellyttää, että median edustajat ilmoittavat etukäteen paikalle saapuvat henkilöt. Tiedot tulee laittaa sihteeri Tuula Annolalle 4.3.2021 mennessä osoitteeseen: kilpailusihteeri@kamoke.fi