Kaksoisvoittajien päivä

MX50-luokan menestyjät palkintojenjaossa.
Kuva
Hellu Salminen
Motocrossin SML Loukko.com MX-liigan toinen kisaviikonloppu ajetaan Sipoossa. Lauantaina luokkiensa voittoihin ajoivat Felix Lind, Elias Villanen, Lari Hartus ja Jan Köiv.

Motocrossin SML Loukko.com MX-liigassa ajetaan tällä kaudella seitsemän kisaviikonloppua. Sarjan toinen kilpailu ajettiin Sipoon motocrossradalla. MX-liigassa lauantaipäivä on pyhitetty nuorimmille kilpailijoille, joita Sipoossakin oli melkoinen määrä.

MX50-luokassa ajavat kaikkein nuorimmat, eli 5-8-vuotiaat kilpailijat. Kisaan starttasi 19 kilpailijaa. Aika-ajossa nopein oli järjestävän seuran eli Sipoon Moottorikerhon Felix Lind. Kotiyleisön riemuksi Lindin vauhti oli kohdallaan myös itse kilpailussa. Hän voitti ensimmäisen erän lähes puolen minuutin marginaalilla. Jooa Hakulinen ajoi erässä toiseksi ja Ivor Torim oli kolmas. Toinen erä oli kuin ensimmäisen uusinta. Lind ajoi jälleen muilta karkuun ja voitti jälleen lähes puolen minuutin erolla toiseksi ajaneen Hakulisen. Torim oli tässäkin erässä kolmas. Päivän kokonaistuloksissa podiumille noustiin järjestyksessä Lind, Hakulinen ja Torim.

MX65-luokassa mukana oli kaikkiaan 82 kilpailijaa, joista aika-ajojen 40 nopeinta pääsi A-finaaliin ja loput mittelivät vauhtiaan B-finaalissa. A-finaalin ensimmäisessä erässä Etelä-Suomen Moottorikerhoa edustava Elias Villanen otti kärkipaikan heti lähdöstä, aivan kuten aika-ajon nopeimmalle sopiikin. Ensimmäisenä hän ajoi myös ruutulipulle. Erän toinen oli Severi Hytönen ja kolmas Leo Huuskonen. Toisessa erässä Villanen jatkoi avauserän malliin ja ajoi taas voittoon. Hytönen oli jälleen toinen ja kolmannen sijan kuittasi hieman heikon alun jälkeen Miko Korpela. Kokonaistuloksissa päivän voittaja oli Villanen ja toinen oli Hytönen. Korpela nousi myös yhteistuloksissa kolmanneksi.

B-finaalissa kolmen kärjen muodostivat Anton Keltanen, Eliisa Keltanen ja Jose Luostarinen.

MXC/B-luokassa tarvittiin järjestyksen selvittämiseksi myös kaksi finaalia, sillä kilpailijoita oli mukana kaikkiaan 90. A-finaalin ensimmäistä erää hallitsi Hyvinkään Moottorikerhon Alex Laine. Kakkossijasta käytiin tiukka taistelu Samu Bärholmin ja Lari Hartuksen välillä. Bärholm oli lopulta ruutulipulla vajaan sekunnin ennen Hartusta. Toisessa erässä voittoon ajoi Aleksi Pirinen, joka kukisti toiseksi sijoittuneen Lari Hartuksen kahdella sekunnilla. Kolmantena ruutulipulle kiirehti Nico Bystedt. Yhteistuloksissa voiton otti Hartus, toiseksi nousi Pirinen ja kolmospaikan podiumilta miehitti Bärholm.

B-finaalin voittoon ajoi Konsta Haahka, toiseksi sijoittui Onni Peuranen ja kolmanneksi Patrik Leskinen.

MX-liigan ulkopuolella ajetun kansallisen MXC/A-luokan kilpailun voitti kahdella erävoitolla Vantaan Moottorikerhon Jan Köiv. Toiseksi sijoittui Eemil Pesonen ja kolmanneksi Samu Jokila.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina, jolloin vuorossa ovat MXTOP250-luokan erät sekä kauden ensimmäiset sivuvaunuluokan SM-erät.

Päivän tulokset