Kaksi päivää takana

Teksti
Jarno Laakso oli 38. 50-59 -vuotiaiden luokassa.
Gotland Grand National -kilpailussa on jo kaksi kisapäivää takana. Suomalaismenestystäkin on ilmeisesti saatu, vaikka tulospalvelu onkin ollut ongelmissa.

Kilpailu Toftan ampumakentän maastossa käynnistyi jo torstaina, joka oli pyhitetty pelkästään sähköpolkupyörille. Kilpailu käytiin kolmessa eri luokassa, joissa miehet ja naiset ajoivat oman kilpailunsa. Reitti oli luonnollisesti perinteistä 22 kilometrin lenkkiä huomattavasti lyhyempi. Kilpailijat kiersivät 7 kilometrin pituista reittiä ja ajoaika oli kaksi tuntia.

Polkupyöräluokan tulokset ontuivat pahan kerran ja ainakaan vielä vuorokausi kisan jälkeen tuloksia ei ollut kuin Sportmotion-luokan osalta ja nekin epävirallisia. Voiton otti William Högberg, suomalaisia ei luokassa ajanut. Naisissa voittoon ajoi Molly Evaldsson ja suomalaisväriä piti yllä Marita Nyqvist, joka sijoittui viidenneksi.

Motion-luokassa tulokset ovat täyttä utopiaa, mutta ainakin epävirallisesti eniten kierroksia nopeimpaan aikaan olisi ajanut Jarkko Tyni. Saman logiikan mukaan toinen olisi ollut Jarmo Aitta. Naisissa puolestaan ykkösenä on Esmeralda Vesterinen.

Pääluokassa eli yli 250w-luokassa ei tuloksia tarvitse lähteä edes arvailemaan, koska tulosliuskassa ei ole yhtään nimeä, kierrosmääristä tai -ajoista puhumattakaan.

Perinteinen perjantai

Tänään perjantaina päästiin reitille moottoripyörillä. Kaikkein lyhintä reittiä ajoivat Golden Helmet -luokassa kisan nuorimmat kuljettajat, jotka kiersivät 3 kilometrin pituista reittiä 45 minuuttia. Hieman vanhemmat kuljettajat kisasivat puolestaan Youth-luokassa 10 kilometrin reitillä ja heillä ajoaikaa oli 2 tuntia. Myös neljässä Veteran-luokassa ajettiin 10 kilometrin pituista reittiä tunnin ajan. Tarkennettakoon, että kyseisissä luokissa veteraaneja olivat pyörät. Tästä luokasta saatiin aikaan epäviralliset tuloksetkin, joissa voittajaksi kirjattiin 5 kierrosta ajanut Jimmy Wicksell.

Täysmittaista eli 22 kilometrin pituista reittiäkin päästiin kiertämään useamman luokan voimin. Luokassa 7 ajoivat 50-59 -vuotiaat harrastajat. Voittoon ajoi Per Lifvendal ja parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi sijalle 33 ajanut Tom Nordman.

60 vuotta täyttäneiden harrastajien ykköseksi kiirehti Thomas Malmqvist. Suomalaiskuljettajista Harri Viertoma ajoi hienosti kolmanneksi.

Alle 30-vuotiaiden naisten luokan voittoon ajoi Julia Hettström. Parhaana suomalaisena Kiia Heinonen ajoi maaliin sijalla 24.

30 vuotta täyttäneiden naisten luokassa ensimmäisenä maaliin ehti Emmy Wallberg. Myös Anu Nummelan kisa sujui hienosti. Hän oli parhaana suomalaisena neljäs. Tähdennetään nyt vielä kerran, että kaikki tulokset ovat epävirallisia.

Lauantaina on vuorossa kolme harrastajaluokkaa ja kolme kilpaluokkaa. Harrastajaluokan ensimmäinen lähtö eli luokka 4 ammutaan liikkeelle kello 9.45 Suomen aikaa. 10 minuuttia myöhemmin on vuorossa luokka 5 ja jälleen 10 minuutin tauon jälkeen matkaan pääsee luokka 6.

Kilpaluokat 1,2 ja 3 aloittavat kisansa kello 13.30.