Kaksi murtunutta selkänikamaa ja säären avomurtuma

Kristian Mikkola oli mukana seuraamassa kilpailuja Tampereella lauantaina.
Kuva
Jani Hovi
Tampere Supercrossin Lites-luokassa nähtiin kolme ikävää loukkaantumista, kun Kristian Mikkolan, Leevi Timosen ja Tomi Siron kilpailut loppuivat ennen aikojaan.

Kristian Mikkola oli ensimmäinen loukkaantunut, hänen kaaduttuaan keskiviikon harjoituksissa. Mikkolan hyppy jäi lyhyeksi ja kaatuessaan hän sai vielä pyörän päällensä.

- Ilmat lähtivät pois tilanteessa ja kun henki rupesi taas kunnolla kulkemaan, tunsin selässäni pistävää kipua. Sairaalassa selvisi sitten, että selästäni on murtunut C7-nikama. Onneksi selkää ei tarvitse leikata, vaan se paranee levolla, lauantaina kilpailuja pyörätuolissa seuraamassa ollut Mikkola kertoi.

- Pyörätuolissa olen täällä vain sen takia, että selkä kipeytyy seisoessa melkoisen paljon, Mikkola jatkoi.

Leevi Timosen viikonloppu puolestaan päättyi perjantaina harjoituksiin. Timonen kaatui samassa hyppyrissä kuin Mikkolakin, tosin hänen yrittäessä triplata sitä.

- Oli kivaa ajaa siihen asti, kunnes hyppyri jäi vajaaksi. Tilanteessa sääreeni tuli avomurtuma ja jalka leikattiin Tampereella. Nyt minut on siirretty jo Lahteen ja maanantaina aamulla kokeilin jo seistä jalalla. Tästä tämä toipuminen lähtee, Timonen kertoi.

Tampereen Motocrossin oma Tomi Siro puolestaan kaatui lauantain finaalissa. Siro oli finaalin kakkosena ja yritti tavoittaa johdossa ollutta Joni Mäkelää, kun kaatui radan röykkysuoralla.

- Harmittaa todella paljon. Sain ajettua juuri Mäkelän kiinni ja huomasin hänen pienen ajovirheen ennen röykkysuoraa. Päätin vaihtaa itse ajolinjaa, että pääsisin ohi, mutta huonolla menestyksellä. Varmuudella minulla on yksi selkänikama murtunut ja keuhkoissa painetta. Rintarangassa saattaa olla myös murtuma, mutta lääkärit eivät ole varmoja onko se vanhoja peruja vai uusi. Minulla on selkä- ja rintarangassa jo entuudestaan murtumia, eikä kuvistakaan ole helppo sanoa mitkä ovat uusia ja mitkä vanhoja. Nyt parantelen vammoja ja lepäilen, ennen talven treenikautta, Siro kertoi.