Kaikille tuplavoitot Kuopiossa

Aaro Menna ajoi voittoon Kuopiossa.
Kuva
Jani Hovi
Crossareilla pitää kiirettä, kun kisoja on joka viikonlopulle. MX-liiga jatkui nyt Kuopion osakilpailulla.

MX-liiga keräsi crossarit tänä viikonloppuna Kuopioon Heinjoen radalle, jossa lauantaina radalle pääsivät luokat MX50, MX65 ja MXC. Päivä käynnistettiin kaikkein pienimmällä, eli MX50-luokan ensimmäisellä erällä.

Daniel Wiik vei parhaiten avauserän ensi metrit, mutta joutui luovuttamaan kärkipaikkansa jo avauskierroksella aika-ajon kakkoselle, Miko Korpelalle. Aika-ajon nopeimman ajan kellottanut Joonatan Nikkilä oli alussa epäonninen ja hurja takaa-ajo käynnistyi sijalta 20. Nikkilä nousi kakkospaikalle jo kolmannella kierroksella ja hävisi lopulta voittoon ajaneelle Korpelalle vain sekunnin. Leo Peltola ajoi koko erän kolmospaikalla. Daniel Wiik ajoi maaliin neljäntenä ja viitossijalle nousi Nikkilän tavoin avauskierroksella takaa-ajajan asemaan joutunut Sami Oinonen.

Toisessa erässä Daniel Wiik ampui jälleen parhaiten matkaan, mutta taas vaihtui kärkipaikka jo avauskierroksella. Tällä kertaa sen otti haltuunsa Leo Peltola. Hän menetti johtopaikkansa jo kuitenkin seuraavalla kierroksella, kun kärkeen nousi Miko Korpela. Myös kakkospaikka karkasi Peltolalta samalla kierroksella, kun ohitse tuli avauserän kakkonen Joonatan Nikkilä. Näin mentiin lähes maaliin saakka, mutta kolmossija vaihtui viimeisellä kierroksella, kun Daniel Wiik nousi ohi Peltolan. Leo Peltola oli siis lopulta neljäs ja viidenneksi ajoi avauserän tapaan Sami Oinonen.

Päivän totaalin vei puhtaasti kahdella erävoitolla nimiinsä Korpela. Yhtä selkeästi podiumin kakkospaikalle kapusi kahdella kakkossijallaan Nikkilä. Kolmossija meni Wiikille paremman toisen erän ansiosta ja Peltola joutui tyytymään tasapistein nelossijaan. Päivän viitonen oli Oinonen. 

Mannila juhli tuplaa  

MX65-luokan ensimmäisessä erässä ei Miko Mannila antanut muille mitään mahdollisuuksia, vaan johti kisaa puomilta maaliin. Hän oli jo aika-ajossa toiseksi nopein, joten mikään suuri yllätys tuo erävoitto ei ollut. Aika ajon ykkönen, Viktor Leppälä, ei ollut lähdössä parhaimmillaan, mutta nousi nopeasti kuudennelta sijalta ylöspäin. Kun toinen kierros täyttyi, oli Leppälä jo toisena ja toisena hän ajoi myös maaliin. Eeka Laaksonen käväisi kertaalleen kakkospaikalla, mutta maalissa sijoitus oli kolmas. Toiseksi parhaan startin ottanut Severi Hytönen ajoi maaliin neljäntenä ja viidentenä maaliin kiirehti Okko Ollila.

Toisessa erässä Miko Mannila osoitti, ettei avauserän voitto tullut sattumalta. Hän hallitsi tätäkin erää lähdöstä maaliin. Jare Juvonen ajoi kierroksen verran toisena, mutta menetti sitten paikkansa Milanna Miettiselle. Hän piti kakkospaikkaa pari kierrosta, kunnes takaa tuli Eeka Laaksonen ja pudotti Miettisen kolmanneksi. Seuraavalla kierroksella kolmospaikan otti Viktor Leppälä, mutta ilo oli lyhytaikainen. Miettinen kuittasi viimeisellä kierroksella kolmospaikan takaisin itselleen ja piti sen maaliin saakka. Leppälä oli erän neljäs ja viidenneksi sijoittui jälleen Okko Ollila.

Päivän voittaja oli Mannila, Laaksonen sijoittui toiseksi ja Leppälä kolmanneksi. Päivän neljäs oli hyvän kakkoseränsä ansiosta Miettinen ja viidenneksi sijoittui Ollila, tasapistein Miettisen kanssa.

Menna taisteli voiton

MXC-luokan ensimmäisen erän parhaan startin otti Topias Kontto, mutta Aaro Menna nappasi kärkipaikan haltuunsa jo avauskierroksella ja otti lopulta voiton 10 sekunnin marginaalilla. Toisella kierroksella kakkospaikalle nousi Kimi Tammi. Hän piti paikkaa hallussaan seitsemännelle kierrokselle asti, kunnes Matias Miettinen puristi ohi ja ajoi maaliin erän kakkosena. Tammi ajoi maaliin kolmantena, Simo Koskinen oli erän neljäs ja Topias Kontto tervehti ruutulippua viidentenä.

Toisen erän alun aloitti vahvimmin Miko Pirinen, mutta kärkeen nousi jo avauskierroksella Jonni Hujala, joka johtikin erää todella pitkään. Aaro Mennan avauskierros meni täysin pieleen ja hurja takaa-ajo kohti kärkeä käynnistyi sijalta 38. Menna ajoi sen minkä osasi ja pystyi ja kierros kierrokselta kärki läheni. Seitsemännellä kierroksella Menna nousi jo toiseksi, ohittaen siihen asti kakkosena ajaneen Topias Konton. Toiseksi viimeisellä kierroksella joutui myös kärjessä painanut Hujala taipumaan ja näin Menna ajoi myös toisen erän voittoon. Hujala oli toinen ja kolmospaikan otti lopulta Matias Miettinen, joka käväisi välillä jo kymmenentenäkin. Neljänneksi ajoi Santeri Oinonen ja viides oli Miko Pirinen.

Päivän voittajasta MXC/A-luokassa ei ollut epäselvyyttä, sen kuittasi kahdella erävoitolla Menna, podiumin kakkospaikan miehitti Miettinen ja kolmospallille nousi Oinonen. Neljänneksi sijoittui Pirinen ja viidenneksi Kontto.

MXC-luokan erissä ajettiin myös MXC/B-luokan liigapisteistä. Luokan parhaasta suorituksesta vastasi Jonni Hujala. Hän oli avauserässä luokkansa kakkonen ja ajoi toisessa erässä voittoon. Hujala ajoi, kuten varmasti moni huomasikin, tuossa toisessa kisaerässä maaliin peräti toisena. Toiseksi MXC/B:ssä sijoittui Veeti Ratinen. Hän oli ensimmäisessä erässä kolmas ja toisessa toinen. Kolmanneksi kiireisin oli Joni Nyyssönen hän ajoi kahdesti neljänneksi. Päivän neljäs oli avauserän voittanut Simo Koskinen ja viidenneksi sijoittui Iiro Tofferi. 

MX-liiga jatkuu huomenna, jolloin vuorossa ovat luokat MXH, MX125, MXB ja MXD.