Kaatumisia, eksymisiä ja sairastuminen Dakarilla

Skyler Howes nousi Dakarin kärkeen.
Kuva
Rally Zone
Dakarin viides etappi oli täynnä tapahtumia ja päivän päätteeksi ralliin saatiin uusi kärkinimi.

373 kilometrin mittainen, kilpailun viides etappi osoittautui ehkä rallin tähän asti haastavimmaksi. Hiekkaa ja paljon hiekkadyynejä sisältänyt erikoiskoe laittoi kuljettajien navigointitaidot koetukselle ja usea kärkinimi olikin eksyksissä päivän aikana. Suunnilleen päivän puolessa välissä nähtiin kärkijoukossa pahin eksyminen, kun yhdessä nipussa ajaneet Joan Barrera (eilisen etapin voittaja), Skyler Howes ja Pablo Quintanilla menettivät reilut kymmenen minuuttia eksymisen vuoksi. Barredan hankaluudet eivät päättyneet tähän, vaan konkari kaatui vielä etapin loppupuolella ja hänen takanaan tullut Toby Price ei ehtinyt väistämään Barredan pyörää ja kaatui myös. Kumpikaan ei onneksi loukkaantunut tilanteessa vakavasti ja KTM-kuljettaja Price oli lopulta etapin kolmas.

Päivän etapin voittoon ajoi tänään Hondan Adrien Van Beveren. Ranskalainen päihitti tiimikaverinsa Nacho Cornejon 13 sekunnilla. Price jäi voitosta 3.56. Päivän neljäs oli tänään KTM:n yksityistiimissä ajava Mason Klein, joka menetti eilen rutkasti aikaa kun hänen polttoaineen seassa oli vettä. Klein jäi voitosta tänään 5.13. Eksyksissä ollut Husqvarna-kuljettaja Howes oli viides, jääden vain kolme sekuntia Kleinista.

Kokonaiskilpailussa kärkeen nousi Howes.

- Päivä oli fyysisesti todella rankka. Jouduimme ajamaan todella paljon tapeilta seisten, sillä reitillä oli runsaasti kameliruohoa. Sain alussa kärkikuljettajat kiinni, mutta sitten eksyimme porukalla. Lopussa Barreda sitten kaatui rajusti ja samassa myös Price meni nurin. Me kaikki siinä ryhmässä olleet kuljettajat pysähdyimme muutamaksi minuutiksi varmistamaan, että he olivat kunnossa, Howes kertoi.

Price on kokonaiskilpailussa toisena, kahden minuutin päässä Howesista. KTM:n Kevin Benavides on kolmantena, reilun viiden minuutin päässä kärkipaikasta. Klein on neljäntenä ja Van Beveren viidentenä.

Kilpailua ennen tätä päivää johtanut Daniel Sanders on puolestaan hankaluuksissa.

- Päivä oli melkoinen kamppailu. Kun heräsin aamulla, en tuntenut oloani lainkaan hyväksi. Minulla ei ollut yhtään energiaa, enkä pystynyt syömään tai juomaan mitään. Ilmeisesti olen saanut jonkun pöpön, Sanders kertoi.

Australialainen taisteli kuitenkin päivän maaliin, jääden 27 minuuttia kärjestä. Yhteistuloksissa Sanders on nyt kahdeksantena, lähes 18 minuuttia kärjestä.

Alla kärjen tulokset päivän etapin jälkeen.

d