Jukola kolmas Levillä

Aleksi Jukola (oik.) nousi podiumille Levillä.
Kuva
Marko Vasara
Päitsivoittaja Aleksi Jukola polki uransa parhaaseen suoritukseen viikonloppuna Levillä, jossa jatkui sähkömaastopyörien SM-sarja.

EMTB-sarjan kauden toinen SM-osakilpailu poljettiin viikonloppuna Levillä. Kisa käynnistyi jo perjantaina illalla, jolloin poljettiin kolme erikoiskoetta. Lauantaina vuorossa oli sitten pitkä päivä, jolloin kuljettajilla oli edessään yhdeksän erikoiskoetta. Levin tyyliin reitillä oli myös melkoisen hurjia alamäkiä, joissa nähtiin myös hurjia kaatumisia.

Miesten luokassa voittoon polki odotetusti GASGAS E-bicyclesin Simon Carlsson. Ruotsalaisen ammattilaisen perässä toiseksi sijoittui hänen maanmiehensä Daniel Swanbeck. Suomalaisista kovinta vauhtia piti Carlsson tiimikaveri Aleksi Jukola, joka on nostanut vauhtiaan myös sähkömaastopyörien parissa ja nappasi hienosti kolmannen sijan. Antti Ukkonen oli neljäs ja GASGAS E-bicyclesin menestystä täydensi viidenneksi sijoittunut Antti Kujanpää, joka on myös tuttu moottoripyörien parista. Enduron 13-kertainen maailmanmestari Juha Salminen taisteli sijoituksista viiden parhaan joukossa, mutta valitettavasti Salminen joutui tällä kertaa keskeyttämään kilpailun.

kujanpää emtb 2023

Antti Kujanpää oli kilpailussa viides. KUVA: Marko Vasara.

Naisten puolella Marita Nyqvist jatkoi hienoa menoaan ja otti jälleen voiton. Moottoripyörien puolella menestykseen nousseen Nyqvistin perässä podiumille ajoivat Kaisa Härkönen ja Salla Päkkilä. EMTB:n puolelle vaihtanut Sanna Kärkkinen oli tällä kertaa neljäs. Myös moottoripyörien puolelta tutut Esmeralda Vesterinen oli kuudes ja Tuija Alanko seitsemäs.

Janakkalassa pitkästä aikaa enduropoluilla nähty Henric Stigell jatkoi myös SM-sarjaa luomupyörien puolella ja Stigell olikin miesten sarjassa kakkonen. Voittoon polki Tarmo Ryynänen.

Kilpailun täydelliset tulokset.