Jett Lawrence Pariisin kuningas

Jett Lawrence (18) ja Hunter Lawrence hallitsivat viikonloppua Pariisissa.
Kuva
Pascal Haudiquert
Jett Lawrence vei King of Paris -tittelin nimiinsä hetki sitten Paris La Defense Arenalla.

Perinteinen Pariisin supercross saatiin päätökseen hetki sitten. Viikonlopun kuninkaaksi kruunattiin ensimmäistä kertaa Jett Lawrence. 250-kuutioisten voittaja oli puolestaan Jo Shimoda.

Illan ensimmäinen SX2-luokan lähtö meni Hunter Lawrencen nimiin, joka sai peräänsä Ken Roczenin ja Cooper Webbin. Elilen kaikki lähdöt voittanut Jett Lawrence oli startin jälkeen vasta seitsemäs. Roczen ei pystynyt ohittamaan Hunter Lawrence, mutta Jett Lawrence oli sen sijaan vauhdissa, ohittaen Roczenin toiseksi viimeisellä kierroksella ja nousten aivan veljensä perään. Eilisestä viisastunut Hunter Lawrence piti kuitenkin tällä kertaa sisälinjat kiinni ja otti ensimmäisen lähdön voiton, ennen veljeään ja Roczenia.

Toinen lähtö oli ensimmäisen uusinta kärkikaksikon osalta, mutta tällä kertaa Jett Lawrence oli neljäntenä. Roczen ei jäänyt nyt odottelemaan, vaan nousi kärkeen toisella kierroksella. Samaan aikaan Jett Lawrence nousi kolmanneksi, veljensä perään. Kun Lawrencet taistelivat kakkossijasta, karkasi Roczen kaksikolta. Kun Jett nousi viimein toiseksi, oli Roczenin johto jo 4,4 sekuntia. Erän lähestyessä loppua, Roczen vain kasvatti johtoaan ja lähti viimeiselle kierrokselle yli kuuden sekunnin johdolla. Roczen ajoikin selvään voittoon, ennen Jett ja Hunter Lawrencea.

Viikonlopun viimeinen startti meni Hunter Lawrencen nimiin, mutta Roczen otti kärkipaikan haltuunsa heti seuraavalla suoralla. Cooper Webb oli kolmantena, mutta Jett Lawrence nappasi kolmospaikan toisella kierroksella haltuunsa. Jett ahdisteli veljeään ja yritti ohittaa tätä röykkysuoran jälkeisessä kurvissa. Jett tuli kurviin kuitenkin liian lujaa ja ajatti veljensä vallin yläreunaa, jonka jälkeen Hunter kaatui, pudoten kahdeksanneksi. Roczenin johto oli tuossa vaiheessa jo neljä sekuntia ja näyttikin siltä, että Roczen ottaa illan toisen voittonsa. Muutaman kierroksen kuluttua Roczen kuitenkin menetti pidon etupyöränsä alta ja kaatui. Jett Lawrence nousi kärkeen, Webbin ollessa toisena ja Cedric Soubayrasin kolmantena. Roczen oli neljäs. Saksalaisen kannalta huonompaa oli kuitenkin luvassa, kun Roczen kaatui parin kierroksen jälkeen uudelleen ja putosi kahdeksanneksi.

Kärjessä Jett Lawrence ei tehnyt virheitä, vaan ajoi voittoon. Webb oli kakkonen ja Hunter Lawrence nousi viimeisellä kierroksella kolmanneksi. Roczen oli lopulta kuudes. Jett Lawrence kruunattiin viikonlopun totaalin voittajaksi, ennen veljeään. Webb oli viikonlopun kolmas.

King of Paris -tulokset:

 1. Jett Lawrence 8
 2. Hunter Lawrence 17
 3. Cooper Webb 21
 4. Ken Roczen 21
 5. Cedric Soubeyras 29
 6. Gregory Aranda 30
 7. Jordi Tixier 46
 8. Adrien Ascoffier 47
 9. Thomas Ramette 58
 10. Lucas Imbert 65

SX2-luokassa Pariisin prinssiksi kruunattiin Jo Shimoda. Viikonlopun kakkonen oli Tom Vialle ja kolmas Anthony Bourdon.

Prince of Paris -tulokset:

 1. Jo Shimoda 10
 2. Tom Vialle 19
 3. Anthony Bourdon 19
 4. Jace Owen 23
 5. Cullin Park 29
 6. Maxime Desprey 32
 7. Brian Shu 42
 8. Calcin Fonvieille 49
 9. Charles Lefrancois 51
 10. Hugo Manzato 58