Järjestelyt etenevät Oulussa

Kuva
Jani Hovi
Vajaan kahden viikon kuluttua historian ensimmäisen Oulussa ajettavan endurokilpailun järjestelyt etenevät hyvässä vauhdissa ja pohjoisessa odotetaan jo innolla kuljettajia.

Oulun Moottorikerho järjestää 12. kesäkuuta historiansa ensimmäisen endurokilpailun. Enduro on tehnyt kovaa nousua Pohjois-Suomessa viime vuosien ajan ja pohjoisen kuljettajia onkin näkynyt säännöllisesti kilpailuissa ympäri Suomea. Nyt ensimmäistä kertaa heidän kilpailumatkansa lyhenee merkittävästi, kun OMK:n kilpailu näkee päivänvalon.

Oululaiset ovat rakentaneet kolmen maastokokeen mittaisen reitin, joka on alkuperäisen tiedon mukaan pituudeltaan noin 40 kilometriä. Kilpailun maastokokeet ovat jo valmiina, mutta eivät aivan helposti, sillä myös pohjoisessa vesisateet ovat hankaloittaneet asioita. Järjestäjät ovat kuitenkin toimittaneet metsään jopa pumppuja, joilla vettä on saatu pumpattua muutamista paikoista pois. Maastokokeet ovatkin todella hyvässä kunnossa kovan työn jälkeen.

Sen sijaan kilpailun maastosiirtymiä on jouduttu hieman lyhentämään kosteiden olojen johdosta. Järjestäjät kertovat, että siirtymien lopullinen muoto vahvistuu vasta kisaa edeltävällä viikolla. Ouluun on luvattu poutaa kilpailuun asti, joten reitti myös kuivuu vauhdilla. Järjestäjät yrittävät pitää maastosiirtymät mahdollisimman pitkinä, mutta huolehtivat samalla siitä, että siirtymätkin ovat ajettavia. Maastokoeaikaa tulee kierrokselle noin 30-40 minuuttia. Reitti kierretään luokasta riippuen 2-4 kertaa.

Kilpailun ilmoittautuminen umpeutuu 6.6.