Järf piti haastajat takanaan Pyynikin SM-finaalissa

Teksti
Finaalilähdössä kelt. Matti Isoaho, valk. Heikki Huusko, sin. Christer Biskop ja pun. Mats Järf.
Kuva
Timo Eronen
Mats Järf kruunattiin eilen jääspeedwayn Suomen mestariksi.

Tampereen Pyynikin legendaarisella urheilukentällä nähtiin lauantaina 11.3.2023 kovatasoinen jääspeedwayn SM-finaali. Loistavan kevätpäivän myötä paikalla oli reilusti yli tuhat omiaan äänekkäästi kannustavaa katsojaa. Hämeen Moottorikerhon talkoolaiset olivat yhteistyössä Tampereen Urheiluautoilijoiden kanssa loihtineet hienot puitteet palveluineen sekä hyväkuntoisen kilparadan.

SM-mitaleita lähti tavoittelemaan koko kotimainen kärki. Heti ensimmäisessä startissa tapahtui, kun kisan ennakkosuosikki Mats Järf ja järjestävän kerhon Atte Suolammi kolaroivat. Onneksi molempien ilmavista lennoista selvittiin säikähdyksillä ja Järf ajoi heti uusinnassa selvän voiton. Toisen etukäteen vahvan Max Koivulan mahdollisuudet hiipuivat teknisten ongelmien takia. Koivula oli ainoa, joka pystyi viemään alkuerissä pisteitä Järfiltä.

Suoraan finaaliin selvisivät Mats Järf ja Christer Biskop. Semifinaalin vei Heikki Huusko ja toisen finaalipaikan nappasi vuoden 2021 mestari Matti Isoaho. Finaalin startin vei Huusko, Järfin jäädessä hiukan ”telineisiin”. Toisella kierroksella Järf siirtyi kärkeen ja myös Isoaho ja Biskop ohittivat Huuskon. Järf voitti jo kahdeksannen Suomen mestaruutensa, hopealle Isoaho, pronssille Biskop ja neljänneksi Huusko.

Teknisistä syistä Pyynikillä ajettiin todennäköisesti viimeistä kertaa. Pitkän perinteen jatkaminen on edelleen tavoitteena ja uuden suorituspaikan etsintä on jo käynnissä.

Tulokset:

1.Mats Järf, VaMK 14+3
2. Matti Isoaho, OMK 10+2+2
3. Christer Biskop, KPMK 14+1
4. Heikki Huusko, KaMK 11+3+0
5. Aki Ala-Riihimäki, SeMK 10+1
6. Tomi Norola, SsMK 10+0
7. Topi Mustonen, HMK 8
8. Timo Kankkunen, VRT 8
9. Atte Suolammi, HäMK 7
10. Max Koivula, KaMoKe 6
11. Markku Weckman, HyMK 5
12. Artturi Ervasti, OMK 5
13. Jukka-Pekka Seppä, VaMP 4
14. Jussi Hulkkonen, VRT 3
15. Mika Helin, FMS 3
16. Jani-Pekka Koivula, KaMoKe 1
17. Rami Systä, JaMoKe/UA 0