Jälleen vakava loukkaantuminen Baja 1000 -kilpailussa

Kade Tinkler-Walker voitti tällä kaudella NGPC-sarjan mestaruuden 250-kuutioisten luokassa.
Monille suomalaisillekin tuttu Kade Tinkler-Walker kaatui vakavin seurauksin Baja 1000 -kilpailussa. Kaatumisen jälkeen saatiin jälleen kokea kilpailun turvajärjestelyiden pettäminen.

Meksikossa ajettavalla Baja 1000 -kilpailulla on valitettavan huono maine turvallisuuden suhteen ja tänäkin vuonna turvallisuusjärjestelyt pettivät pahemman kerran. Kanadalainen Kade Tinkler-Walker kaatui kilpailussa ja on tällä hetkellä koomassa sairaalassa. Tinkler-Walker aloitti uransa Amerikan radoilla, mutta siirtyi Eurooppaan jo 14-vuotiaana. Hän on ajanut motocrossin EM-sarjassa, enduron MM-sarjassa kaudella 2021 ja Ruotsin motocross-sarjassa viime vuonna. Tälle vuodelle mies siirtyi Amerikkaan, jossa hän voitti NGPC-sarjan mestaruuden 250-kuutioisten luokassa ja voitti myös WORKS-sarjan osakilpailuja.

Pelastushenkilökunta hukassa

Tinkler-Walker kaatui yhdessä syrjäisimmistä paikoista kilpailussa, torstaina puoli neljän aikaa iltapäivällä. Kun miehestä ei kuulunut mitään, lähti hänen SLR Honda -tiiminsä henkilökunta etsimään miestä. Satelliittilinkin avulla tiimi löysikin kuljettajan noin puolen tunnin etsinnän jälkeen, Tinkler-Walkerin maatessa tajuttomana maassa. Tiimi otti yhteyttä kilpailun viranomaisiin, jotka lupasivat lähettää paikalle helikopterin. Valitettavasti kumpikaan käytössä ollut helikopteri ei ikinä paikalle saapunut. Paikalla oli ainoastaan kanadalaisen tiimin henkilökuntaa, jotka päättivätkin lopulta toimittaa miehen itse pois aavikolta. Lähes viiden tunnin kuljetuksen jälkeen Tinkler-Walker saatiin viimein asfalttitielle, jossa ambulanssi odotti. Kello oli tuossa vaiheessa yksi yöllä. Tämän jälkeen mies lennätettiin yksityiskoneella San Diegoon sairaalaan. Koko tänä aikana mies ei ole tullut tajuihinsa ja tämän hetken tiedon mukaan yhä koomassa sairaalassa.