Jälleen uusi kärkinimi Dakarilla

Kevin Benavides voitti päivän etapin Dakarilla.
Kuva
Rally Zone
Kevin Benavides otti johtopaikan haltuunsa tänään Dakarilla, kun ohjelmassa oli kilpailun kymmenes etappi.

Tänään Dakarilla päästiin nauttimaan perinteisestä säästä aavikolla, kun aurinko lämmitti kuljettajia ja huoltoporukoita. Kuljettajat pääsivät muutenkin tänään normaali helpommalla, sillä päivän erikoiskokeella oli mittaa vain 114 kilometriä ja se vietettiin lähes kokonaan hiekkadyyneillä.

Etapin voittoon kaasuttelin tänään Hero Motorsportin Ross Branch, joka nappasi näin ollen jo toisen etappivoittonsa tämän vuoden kilpailussa. Hondan Andrien Van Beveren oli tänään toinen, jääden 21 sekuntia voitosta. Yksityisen HT Rally Raid Husqvarna -tiimin Michael Docherty oli päivän kolmas. KTM:n Kevin Benavides oli tänään neljäs ja samalla hän nousi kilpailun johtoon. Päivään kärjessä lähteneet Skyler Howes ja Toby Price kärsivät jälleen ”reitin avaajan” roolista ja jäivät kahdeksisen minuuttia kärjestä. Howes on nyt kilpailussa kakkosena, minuutin ja 29 sekuntia Benavideksen takana. Price on kolmantena, 41 sekuntia Howesista.

Huomenna käynnistyy rallin maraton osuus. Tämä tarkoittaa sitä, että päivän päätteeksi kuljettajat joutuvat itse huoltamaan pyöränsä ilman tiimin apua ja myöskin ilman tiimin varaosia.

Alla kärjen tilanne.

d