Hyvinkäällä tehtiin historiaa

Lasse Kurvinen juhli voittoa Hyvinkäällä.
Kuva
J-P Purtilo
Hyvinkään speedwaystadionilla tehtiin tänään suomalaista ratalajihistoriaa, sillä speedwayovaalilla ajettiin Suomen ensimmäinen Flat Track kilpailu, pohjoismainen Viking Cup.

30 kuljettajaa seitsemässä eri luokassa tavoiteli mainetta ja paikkaa podiumilla. Kilpailussa jokaisessa luokassa ajettiin ensin kolme alkuerää ja sen jälkeen finaali. Näin jokaiselle kuljettajalle tuli kilpailussa neljä erää.
Junioreissa Saku Purtilo oli täysin omaa luokkaansa. Purtilon otteissa ja vauhdissa näkyy se, että mies on kiertänyt kovia kansainvälisiä kilpailuja. Kaukana Purtilon takana muut paikat podiumilla saavuttivat Lenni Kuukka ja Aatu Konttinen. 

Saku Purtilo (113) vei voiton junioreissa.

Vintage Real Deal luokassa voittajaksi ajoi Jarkko Tallqvist. Thunderbiken voittajaksi ajoi Ruotsin Conny Ivarsson. Ivarssonille soraovaalit sopivat enemmän kuin hyvin, sillä mies on aikanaan ajanut speedwayta aina MM-finaalissa asti. Hooligan luokassa nopeimmat olivat Jacob Mattsson ja Karl-Espen MØlmen. Supergirls-luokassa naisten paremmuuden vei ruotsalaisten välillä Camilla Eriksson ennen Mia Kristoffersonia. Amateur-luokassa voittajaksi ajoi vahvoja otteita esittänyt Eemeli Lahti ennen Tuomo Ilmosta ja Aku Lanttoa. Vintage Modern Classic-luokan palkintopallin valtasivat Anders Nilsson (Swe), Kai Kivekäs ja Jarkko Tallqvist.

Päivän kovinta vauhtia pidettiin kilpailun pääluokassa, Pro Openissa, jossa viivalle asettui kovia kuskeja maailmanmestari Lasse Kurvisen johdolla. Kaksinkertainen maailmanmestari Kurvinen hallitsi kaikkia neljää erää ja voitti luokan. Vaikka mies ei joka kerta startissa kärkeen päässytkään, niin todella tyylikkäästi ja jopa vaivattoman näköisesti Kurvinen poimi edellään menneet ja katosi sen jälkeen horisonttiin. Toiseksi ajoi myös MM-tasolla menestynyt Mikko Koskinen ja kolmannen paikan palkintopallilla ajoi norjalainen Øyvind Dahl.

Kilpailun järjestelyt sujuivat ensimmäiselle kerralle hyvin ja yleisöä hemmoteltiin vauhdikkaan kilvanajon lisäksi aurinkoisella säällä.