Husqvarnat testissä Jämsässä

Jari Mattila on testaamassa Husqvarnan uusia enduromalleja Jämsässä.
Kuva
Husqvarna
Husqvarnan kansainvälistä lehdistötestiä vietetään parasta aikaa Jämsässä. Tässä ensimmäiset tunnelmat pyöristä.

Jari Mattila on testaamassa Husqvarnan uusia 2020 enduromalleja Jämsässä. Tässä Mattilan tuoreet tunnelmat testipäivän puolessa välissä uusista pyöristä.

Nyt on puoli päivää Husqvarna-testiä Jämsässä takana. Kaksitahtimallisto on testattu ja seuraavaksi on nelitahtisten vuoro. Keli on loistava ja reitti on suomalaisittain ajatellen loistava. On perusenduroa, juurta, kiveä, kalliota, kivikkonousuja ja nopeaa hiekkapattia.

Pyörissä on aika paljon muutoksia. Rungon geometria on ennallaan, mutta jäykkyyttä on muutettu. Jousitusta on muutettu, samoin linkustoa. Pyörät ovat hieman entistä matalampia ja se on positiivinen asia. Se tuo ajettavuuteen lisää vakautta. Jousitus on suunniteltu laajalle käyttäjäkunnalle, mutta se toimii hienosti. Pyörät ovat helppoja hallita ja ne kääntyvät hyvin kurveihin.

Moottorit ovat tosi ajettavia. Pyörät pysyvät hyvin käynnissä hitaissa paikoissa. Hieman on tullut muutoksia aiempiin malleihin verrattuna. Toisissa hieman enemmän, toisissa vähemmän. Mitään negatiivista sanottavaa ei tässä vaiheessa ainakaan ole. Mitään sellaista ei vielä ole tullut vastaan, mistä voisi antaa kritiikkiä. Pyörät sopivat myös hyvin laajalle käyttäjäkunnalle. Oikeastaan tuosta voisi vain ottaa jonkun pyörän ja lähteä ajamaan kisaa ihan kohtalaisella vauhdillakin. 

Isompi testi uusista pyöristä on luvassa Xracing OFFROADPro-lehden seuraavassa numerossa.