Hurri palasi voittajana enduropoluille

Kimmo Hurri ajoi tänään voittoon Askolassa.
RX Moto tiedotus
Kimmo Hurri vei nimiinsä tänään Askolassa ajetun ISDE tukikilpailun.

Askolassa kaasuteltiin tänään enduro sprint -formaatilla ajettu ISDE tukikilpailu, johon starttasi mukaan yhteensä 118 kuljettajaa. Luokasta riippuen päivän aikana ajettiin kolme tai neljä kierrosta ja yleiskilpailun puolella kärjelle kertyi yli tunti 15 minuuttia.

Yleiskilpailun voitto meni tänään RX Moton Husqvarna-kuljettaja Kimmo Hurrin nimiin, joka palasi näin ollen voittajana vuoden tauon jälkeen enduropoluille. Hurri kellotti kahdelle ensimmäiselle maastokokeelle pohjat ja otti lopulta kilpailun voiton 30 sekunnin erolla Riku Riiheläiseen. Juha-Pekka Tirkkonen hävisi Riiheläiselle 11 sekuntia ja oli kisan kolmas. Kisapaikalla teltassa yöpynyt Janne Mukkala oli neljäs, ennen Samu Niinimäkeä. Mukkalan vieressä teltassa nukkunut Janne Rantanen oli kuudes.

teltta

Jannet Rantanen ja Mukkala harjoittelivat Päitsiä varten ja nukkuivat kilpailua edeltävän yön teltassa kisan varikolla.

Niinimäki oli samalla B-luokan voittaja, lähes kolmen minuutin erolla Eeli Takataloon. Tom Virolainen oli kolmas ja Samu Vilden neljäs. Edellä mainittu nelikko sai myös nousupisteet. C-luokan voitto meni 46 sekunnin turvin Waltteri Hagmanille, Janne Volasen ollessa toinen. Molemmat nousivat suoraan B-luokkaa. Mikko Viljakainen oli luokan kolmas ja sai nousupisteensä täyteen, nousten myös B-luokkaan. Antti Tuominen otti neljännellä sijallaan luokan viimeisen nousupisteen.

V40-luokassa oli vain kaksi kuljettajaa ja voitto meni 10 sekunnin turvin Tero Häkkiselle. Jarno Koskela oli toinen. V50-luokan voitosta käytiin tiukka taistelu Marko Ervingin ja Sami Halmetojan välillä. Erving ajoi viimeiselle maastokokeelle 13 sekunnin pohja-ajan ja voitti luokan kuudella sekunnilla. Luokan kolmas oli Jukka Viirret, joka kilpailee nykyisellään myös valitettavan harvoin. V60-luokassa Karri Tikkanen oli päivän nopein, reilun kahden minuutin erolla Tapio Koivusaareen. Jari Ikonen oli kolmas.

Naisten luokassa Esmeralda Vesterinen ajoi jokaiselle maastokokeelle pohjat ja vei voiton niin ikään reilun kahden minuutin turvin. Anu Nummela oli toinen ja Jenni Pahkamäki kolmas.