Holcombe voittoon Slovakiassa, Puotsaari yhdeksäs

Teksti
Steve Holcombe johtaa MM-sarjaa.
Kuva
Jani Hovi
Enduron MM-sarjan Slovakian osakilpailu päättyi tiukan taistelun jälkeen Steve Holcomben voittoon. Niko Puotsaari ajoi mukavasti luokassaan yhdeksänneksi

EnduroGP-luokassa pohdittiin jo etukäteen, mikä on kaksikon Brad Freeman ja Josep Garcia ajokunto. Freemanin ajokunto selvisi nopeasti, kun mies heitti pyyhkeen kehään jo toisen maastokokeen jälkeen, koska ajo ei sujunut alkuunkaan. Myös Garcian olkapää oli kaikkea muuta kuin täydessä kunnossa, mutta espanjalainen taisteli maaliin ja oli hienosti kahdeksas. Voittotaistelu käytiin Steve Holcomben ja Andrea Veronan välillä. Holcombe aloitti varovasti, mutta parin maastokokeen jälkeen alkoi tulosta syntyä. Voittomarginaali oli lopulta selkeä, joskin sitä edesauttoi Veronan kompurointi viimeisellä maastokokeella.

- Kolme yli 8 minuutin testiä tekivät päivästä melko rankan. Testit myös kuluivat melkoisesti. Olen iloinen kun löysin päivän aikana rytmini ja meillä oli hyvä kisa Andrean (Verona) kanssa, Holcombe kertoi.

Andrea Verona hävisi Holcombelle lopulta lähes puoli minuuttia, mutta oli kuitenkin tyytyväinen päiväänsä.

- Kiva palata EnduroGP:n podiumille muutaman vähän hankalamman GP:n jälkeen. Meillä oli Steven (Holcombe) kanssa hyvä kisa läpi päivän. Nautin tosi paljon kun on hyvä taistelu. Tänään oli vaikeat testit ja siirtymät, mutta tulos oli hyvä ja huomenna annetaan taas täysillä hanaa, Verona lupasi.

Päivän kolmas oli Wil Ruprecht, joka oli myös melko tyytyväinen, vaikka hävisikin kakkossijan runsaalla minuutilla.

- Tänään oli tyypillinen Slovakian GP. Oli pitkät ja haastavat testit. Sitä tietysti osasi odottaa ja huomenna lähdetään taas hakemaan podiumia, Ruprecht suunnitteli.

Suomalaisittain ei päivä juuri hurraa-huutoja aiheuttanut. Roni Kytönen ajoi maaliin sijalla 18 ja E1-luokassa jämsäläinen oli seitsemäs. Maalissa mies oli todella pettynyt. Kaiken lisäksi Kytönen joutuu huomenna lähtemään liikkeelle rikkinäisellä pyörällä.

- Ei ollut hyvä päivä ja tulos on surkea. Tämä on samaa taistelua edelleen oman kropan ongelmien kanssa. Reitti on nyt täällä todella haastava ja se on niin teknisesti kuin fyysisestikin vielä vaikeampi kuin viime vuonna. Kaikkine siirtymineen oli todella raskas kilpailu. Huomasin lisäksi kun ajoin pyörää parc fermeen, että keula on hajonnut. Se on kokonaan jumissa eikä liiku mihinkään. Ihan kuin olisi puuklapit keulassa. Huomenna joudun kaksi ensimmäistä erikoiskoetta ajamaan rikkinäisellä keulalla ennen kuin pääsen sen huollossa vaihtamaan, Kytönen harmitteli.

Jos oli murhetta Kytösellä pyörän kanssa, niin Hermanni Haljalan murheet kohdistuivat valitettavasti mieheen itseensä. Miehen matka päättyi paikalliseen sairaalaan.

- Ajolinjalla oli ainoastaan yksi ura, jossa jousitus löi pohjaan piilossa olleesta reiästä. Tämän seurauksena etupyörä lähti alta ja jalkani jäi ohjaustangon ja ilmanohjaimen väliin jumiin. Polveen tuli isku pyörän pysähdyttyä ja jaloilleni päästyäni vasen jalka ei pitänyt. Sairaalassa ei röntgenkuvissa löytynyt mitään viitteitä, että polvessa ja muissa kipeytyneissä jalan osissa olisi mitään rikki, mutta aion käydä Suomessa tutkimuksissa kotiuduttuani täältä, Haljala raportoi sairaalasta.

Puotsaari onnistui mukavasti

Juniorluokassa Ruotsin Albin Norrbin teki selvää jälkeä kukistamalla toiseksi ajaneen Jed Etchellsin runsaalla 40 sekunnilla. Voitto oli Norrbinille kolmas perättäinen. Päivän kolmonen oli Jeremy Sydow. Samuli Puhakainen oli 11. ja Junior1-luokassa seitsemäs. Päivän alku oli Puhakaiselle vaikea.

- Ensimmäiset kolme erikoiskoetta olivat tänään jotain aivan muuta, kuin mitä itse toivoin niistä. Päivä alkoi heti kaatumisella ensimmäisessä mutkassa ja olinpa vielä kiinnikin samalla pätkällä. Päivän mittaan sain ajamisesta kuitenkin otetta ja sunnuntaille olisi tarkoitus kyetä pitämään samaa vauhtia. Jousitukseen tehdyt muutokset auttoivat ja paikkoihin pystyi menemään kovemmalla vauhdilla, Puhakainen kertoi.

Peetu Juupaluomalla oli haastava päivä. Husqvarna-kuljettaja ajoi sijalle 21 ja J1-luokasta kirjattiin 10. sija.

- Tänään oli vaikea päivä. Ei kulkenut, eikä rytmiä meinannut löytyä. Päivän mittaan ajo parani, mutta kahdella extremetestillä kaaduin ja jäin jumiin. Niihin meni yhteensä noin kolme minuuttia. Ei auta kuin palautua hyvin ja parantaa huomiselle, Juupaluoma mietti.

Youth-luokassa Kevin Cristino on takonut pelkkiä voittoja, mutta nyt italialaiselle osui huono päivä. Siis huono hänelle, koska sijoitus oli ”vasta” viides. Voittoon ajoi Thibault Giraudon, toinen oli Leo Joyon ja kolmas sarjan parhaan kisansa ajanut Maxime Clauzier. Luokan ainoa suomalaisedustaja Niko Puotsaari onnistui mukavasti sivuten kauden parasta suoritustaan. Puotsaari oli maalissa yhdeksäs.

- Oli ihan hyvä päivä. Aamu lähti extremetestiä lukuun ottamatta kankeasti liikkeelle, mutta toiselle kierrokselle vauhti parani ja viimeisellä kierroksella tuli parhaiten, vaikka olikin todella rankka päivä. Extremetestille kaksi kolmanneksi nopeinta aikaa, niin se tuli hyvin. Yhdeksäs sija jälleen ja tällä kertaa ulkomailla eikä Suomen maastoissa, niin olen ihan tyytyväinen päivään. Huominen tulee olemaan rankka päivä, mutta yritetään ajaa täysiä, Puotsaari lupasi.

Kilpailu Slovakiassa jatkuu sunnuntaina kello 10.00 Suomen aikaa.