Holcombe vei mestaruuden

Teksti
Steve Holcombe vei EnduroGP:n maailmanmestaruuden.
Kuva
Future7media
Enduron MM-sarjan tämän kauden viimeinen kisapäivä päättyi Josep Garcian voittoon. Maailmanmestaruuden voitti Steve Holcombe.

EnduroGP-luokassa tilanne oli todella mielenkiintoinen kun kauden viimeinen kisapäivä käynnistyi. Mitalikolmikko oli selvillä, mutta kaikki mitalisijat auki. Parhaista asemista päivään starttasi Steve Holcombe, jolla oli 17 pisteen johto Andrea Veronaan. Josep Garcia oli puolestaan vain neljän pisteen päässä Veronasta.

Garcia aloitti ajamalla pohjat ensimmäiselle maastokokeelle ja jatkoi tasaisen kovaa ilman suurempia virheitä. Hän johti ensimmäisen kierroksen jälkeen 12 sekunnilla ennen Steve Holcombea ja Nathan Watsonia. Garcian johto kesti koko kisan ajan ja voittomarginaali oli lopulta 18 sekuntia. Voitto tiesi myös sitä, että Garcia nousi MM-hopealle. Kakkossijasta käytiin tiukkaa kisaa ja järjestys vaihtui lähes joka maastokokeen jälkeen. Päivän kakkoseksi nousi Nathan Watson. Andrea Verona kävi tiukan taistelun MM-hopeasta Josep Garcian kanssa. Koska Garcia voitti ja Verona jäi kolmanneksi, tämä tarkoitti sitä, että Verona putosi yhden pisteen erolla hopealta MM-pronssille. Steve Holcombe oli alussa kiinni podiumpaikassa, mutta kaaduttuaan toisella kierroksella, ei lähtenyt väkisin pitämään siitä kiinni, vaan ajoi järkevästi varmistellen maaliin viidentenä, joka riitti loistavasti maailmanmestaruuteen.  

- Tänään oli rankka päivä kuten oli koko viikonloppukin. Eilisen jälkeen olin melko pettynyt, koska yritin varmistaa mestaruuden, mutta en onnistunut. Tänään olikin vähän hankalaa yrittää ajaa vain varmasti maaliin, Holcombe totesi.

Roni Kytösen sijoitus oli 21, mutta Enduro1-luokassa tulos sivusi kauden parasta, kun Kytönen ajoi maaliin viidentenä.

- Ensimmäisellä endurotestillä kaaduin ja se oli päivän ainoa kaatuminen. Extremellä tuli paljon virheitä ja crossitestillä sekä toisella endurotestillä en vain päässyt mihinkään. Tuntuma pyörän kanssa on ollut hukassa ja ainoastaan ensimmäisellä endurotestillä pystyin vastaamaan muiden vauhtiin. Kausi on ollut haastava minulle, vaikka se alkoikin ihan lupaavasti Italian mestaruussarjassa. Loukkaantumisen jälkeen tuntuma ajamiseen on ollut kateissa. Suuri kiitos tiimille ja kaikille yhteistyökumppaneille kaudesta, nyt aletaan rakentaa ensi vuoden kuvioita kuntoon, Kytönen selvitti.

Luokittain

Enduro1-luokassa Josep Garcia osoitti, ettei lauantaina ratkennut mestaruus mennyt väärälle miehelle. Garcia oli jälleen yleiskisan ja luokan ykkönen. Päivän kakkonen oli Jamie McCanney ja tuo sija riitti tuomaan hänelle MM-pronssin. Päivän kolmonen oli Zach Pichon, mutta se ei aivan riittänyt nostamaan häntä mitaleille. MM-hopealle ajoi neljänneksi sijoittunut Theophile Espinassse. Roni Kytösen loppusijoitus sarjassa on kuudes.

Enduro2-luokassa voittoon ajoi Nathan Watson. Voitto oli hänelle kauden ensimmäinen. Toinen oli Andrea Verona ja kolmas Steve Holcombe, joka saalisti näin kauden toisen maailmanmestaruutensa. Verona kuittasi MM-hopean ja MM-pronssin sai nyt viidenneksi ajanut Hamish Macdonald.

Enduro3-luokassa mestaruus näytti olevan Brad Freemanin, sillä ero toisena olleeseen Mikael Perssoniin oli 12 pistettä. Kisa meni kuitenkin jännittäväksi, kun Persson otti voiton ja Freeman ajoi maaliin kuudentena. Se kuitenkin riitti ja Freeman vei mestaruuden kahden pisteen erolla ennen Perssonia. Päivän kolmas ja samalla MM-pronssimies oli Antoine Magain.

Naiset ja juniorit

Naisten luokassa mestaruus ratkesi jo lauantaina Jane Danielsin varmistaessa tittelin ylivoimaiseen tyyliin. Danielsin osalta jännitys olikin siinä, voittaako hän myös sarjan viimeisen kisapäivän. Mestarin arvolle sopivasti Daniels olikin jälleen päivän ykkönen ja voitti näin kaikki kahdeksan kisapäivää. Francesca Nocera ei kuitenkaan päästänyt mestaria helpolla ja hävisi vain reilun viisi sekuntia. Nocera kuittasi myös sarjasta MM-pronssin. Päivän kolmonen oli Mireia Badia, mutta MM-hopea meni nyt viidenneksi ajaen Jessica Gardinerin palkintokaappiin.

Junioriluokassa tilanne oli tiukka, sillä Jed Etchells johti vain seitsemällä pisteellä ennen Albin Norrbinia. Norrbin teki sen, minkä pystyi ja ajoikin päivän voittoon. Toisena maaliin ehti Kyron Bacon. Jed Etchells oli kolmas ja se riitti mestaruuteen kahden pisteen turvin ennen Norrbinia. Neljänneksi ajanut Max Ahlin ja kuudenneksi ajanut Jeremy Sydow päätyivät tasapisteisiin, mutta Sydowilla on kaksi päivävoittoa Ahlinin yhtä vastaan, joten MM-pronssi päätyy Sydowin kaulaan.

- Oli kyllä hirveää koko päivän, mutta nyt on maailman paras fiilis. Yritin tätä niin monta vuotta ja lopulta voitin mestaruuden, Etchells iloitsi liikuttuneena.

Junior1-luokan voittoon ajoi Kyron Bacon, toinen oli Jed Etchells ja kolmas Sergio Navarro Huertas. Peetu Juupaluoma päätti kauden yhdeksänteen sijaan. World Cupin voitto meni Jed Etchellsille, hopean sai Jeremy Sydow ja pronssin Sergio Navarro Huertas. Samuli Puhakainen on loppupisteissä viides ja Peetu Juupaluoma kahdeksas.

Junior2-luokan voitti Albin Norrbin ennen Max Ahlinia ja Albert Fontovaa. Kauden päätöksen tässä luokassa ajanut Samuli Puhakainen oli maalissa kymmenes. Luokan World Cup päättyi ruotsalaisten kolmoisvoittoon järjestyksessä Albin Norrbin, Max Ahlin ja Axel Semb.

Youth-luokassa Kevin Cristino päätti kauden voitolla, kuten tuoreen mestarin arvolle hyvin sopiikin. Toisena maaliin kiirehti Leo Joyon ja varmisti samalla itselleen MM-hopean. Päivän kolmas oli Pietro Scardina. MM-pronssin kuittasi yhdeksänneksi jäänyt Thibault Giraudon. Suomalaiset ajoivat maaliin peräkkäisillä sijoilla. Niko Puotsaari oli kymmenes ja Tiitus Enjala yhdestoista. Koko sarjan ajanut Puotsaari on loppupisteissä sijalla 13.