Historiallisen helppo SM-trial

Niko Nurmio voitti viikonloppuna Salon SM-trialin.
Kuva
Jani Hovi
Salossa ajettiin lauantaina kauden neljäs SM-trial, josta muodostui yksi helpoimmista kilpailuista lähivuosiin.

Trialin SM-taiturit olivat saapuneet viikonloppuna Saloon, jossa he saivat vastaansa poikkeuksellisen helpot jaksot. Kilpailun järjestäjät odottivat luultavimmin sateiden saapumista, mutta kun sää pysyi kuivana, muodostui kilpailusta todella helppo. Tämä toi luonnollisesti kuljettajille erilaisia haasteita, sillä keskittyminen oli pidettävä yllä koko päivän ajan, eikä pienimpiinkään virheisiin ollut varaa.

SM-luokassa ensimmäisen kierroksen jälkeen johtopaikkaa pitivät hallussa Timo Myöhänen ja Samuel Jääskeläinen, molempien ottaessa yhdet virhepisteet. Niko Nurmio ja Jussi Haapanen olivat puolestaan jaetulla kolmossijalla, molempien ottaessa kaksi virhepistettä. Toisella kierroksella Nurmio paransi menoa ja otti jalalla maahan vain yhden kerran, kuten teki myös Myöhänen. Myöhänen teki kuitenkin toisella kierroksella ratkaisevan virheen.

- Sain viiden pisteen rangaistuksen, kun olin ajanut keltaisen portin väärältä puolelta, Myöhänen kertoi.

Näin ollen Myöhäsellä oli kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen seitsemän virhepistettä, kun kärjessä olleella Nurmiolla niitä oli vain kolme. Viimeisellä kierroksella Nurmio kesti paineet hienosti ja ajoi nollat jokaiselle jaksolle, ottaen kisan voiton. Myöhänen teki samoin ja hän oli lopulta kisan kakkonen seitsemällä pisteellä.

- En muista, että missään kisassa olisi ikinä kolme eri kuljettajaa ajanut ilman virhepisteitä koko kierrosta, mutta täällä niin kävi. Jaksot olivat kyllä yltiöhelpot ja varmasti monilla oli vaikeaa pitää keskittymistä yllä. Yhteenkään virheeseen ei ollut varaa, Myöhänen pohti.

Samuel Jääskeläinen keräsi 11 virhepistettä ja oli kilpailun kolmas. Anton Parkkonen nappasi 13 pistettä ja oli kisan neljäs. Parkkonen oli Myöhäsen mainitsema kolmas kuljettaja, joka ajoi viimeisen kierroksen ilman virhepisteitä. Jussi Haapanen oli lopulta kilpailun viides, keräten 15 virhepistettä.

Myöhänen johtaa SM-sarjaa seitsemän pisteen erolla Nurmioon, ennen kauden viimeistä SM-kilpailua. Päätöskilpailu ajetaan 2. 10. Kirkkonummella.

Kilpailu täydelliset tulokset.