Historiallinen mestaruus

Billy Bolt juhli mestaruutta eilen Saksassa.
Kuva
Future7media
Billy Bolt voitti eilen hard enduron ensimmäisen maailmanmestaruuden. Lopulta mestaruus meni todella täpärälle, sillä edes voittojen määrä ei tuonut eroa Boltin ja Manuel Lettenbichlerin välille loppupisteissä.

Billy Bolt teki eilen historiaa, ottamalla hard enduron ensimmäisen maailmanmestaruuden nimiinsä. Tiukalle mestaruuden voittaminen kuitenkin meni, sillä eilisen Getzenrodeon jälkeen Bolt ja Manuel Lettenbichler olivat tasapisteissä. Kaksikolla oli myös sama määrä voittoja, joten seuraavaksi ruvettiin laskemaan kakkossijoja. Niitä oli Boltilla enemmän, joten mestaruus meni Husqvarna-kuljettajalle. Luonnollisesti pistetilanne oli molemmille kuljettajille selvä jo ennen viimeistä osakilpailua ja Bolt tiesikin, että hänelle riittää kakkossija mestaruuden varmistamiseen, mikäli Lettenbichler voittaisi kotiyleisön silmien edessä.

- Maailmanmestari! Aivan mahtava tunne. Kestää hetken, ennen kuin pystyn prosessoimaan sen merkityksen. En voi uskoa, että olen hard enduron maailmanmestari. Tänään oli aivan mahtava kilpailu. Tiesimme, mitä meidän täytyy tehdä ja teimme sen. Ajoin hyvin aamun karsinnan, mutta satutin siinä sormeni. Pääkisan alussa ajo ei oikein kulkenut ja tein virheitä. Sitten kokosin itseni ja homma rupesi toimimaan. Kun nousin toiseksi, sai kavennettua eron Maniin (Manuel Lettenbichler) minuuttiin, mutta en halunnut riskeerata mitään. Kun ajoi maaliin maailmanmestarina, oli tunne aivan mahtava. Vuosi on ollut todella mahtava, enkä pysty kiittämään tiimiä tarpeeksi heidän tuesta, Bolt kertoi.