Historiallinen ilta

Cooper Webb otti voiton Salt Lake Cityn toisessa kilpailussa.
Simon Cudby
Cooper Webb vei nimiinsä historian ensimmäisen keskiviikkona ajetun Monster Energy Supercross-kilpailun.

Monster Energy Supercross-sarjan kauden 12. kilpailu kaasuteltiin tänään aamulla Suomen aikaan Salt Lake Cityssä. Rice-Eccles -stadionilla jälleen ajettu kilpailu tarjosi kuljettajilla huomattavasti paremman radan kuin viime sunnuntaina. Rata oli teknisempi ja samalla myös sunnuntaita kosteampi, joka takasi mielenkiintoisen kilpailun. Historian ensimmäisen keskiviikkoillan kilpailun voiton vei nimiinsä 450-kuutioisten luokassa Cooper Webb ja 250-kuutioisissa Shane McElrath.

450-kuutioisissa nähtiin yksi kauden mielenkiintoisimmista finaaleista. Startin jälkeen kärkeen sinkosi Zach Osborne, joka sai perään Vince Friesen, Jason Andersonin ja Cooper Webbin. Mestaruudesta taistelevat Eli Tomac ja Ken Roczen olivat puolestaan alussa kärkikymmenikön ulkopuolella. Parin ensimmäisen kierroksen jälkeen Osbornen johto vakiintui, Webbin noustessa toiseksi vajaan kahden sekunnin päähän. Anderson ajoi kolmantena, Roczenin ja Tomacin noustessa tasaiseen tahtiin. Finaalin puolessa välissä Tomac ohitti Roczenin ja hetken kuluttua myös Andersonin, nousten kolmanneksi. Samaan aikaan Roczenin vauhti hiipui ja hän kellotti yli sekunnin hitaampia kierrosaikoja kuin Tomac, jääden selvästi muiden kärkikuljettajien vauhdista.

Finaalin toisen puoliskon aikana Tomac aloitti tuttuun tyyliin kirinsä, ja ajoi reilun viiden sekunnin takamatkan Osborneen kiinni. Kun finaalia oli jäljellä kolme minuuttia, menetti Osborne kärkipaikkansa Webbille ja reilun kierroksen kuluttua myös Tomac tuli hänestä ohi. Kisan viimeiset kierrokset Tomac jahtasi tiukasta Webbiä, mutta ei päässyt yrittämään ohitusta kertaakaan. Näin ollen KTM-kuljettaja Webb ajoi finaalin voittoon niukasti ennen Tomacia. Osborne oli kolmas ja Anderson neljäs. Roczen oli lopulta viides, mutta jäi lähes puoli minuuttia Webbistä.

Sarjapisteissä Tomac kasvatti johtonsa 13 pisteeseen, Roczenin ollessa toisena. Webb on kolmantena, 16 pistettä Roczenin takana.

250-kuutioisten itärannikon finaalin vei nimiinsä sunnuntain tapaan Shane McElrath. Toiseksi ajoi McElrathin Yamaha -tiimikaveri Colt Niichols, joka johti finaalia alussa. Kolmas oli Jeremy Martin. Neljänneksi ajoi Chase Sexton, joka kaatui finaalin alussa ja putosi letkan häntäpäähän. McElrathin voittaessa, nousi hän sarjan kärkeen tasapistein Sextonin kanssa.

Sarja jatkuu Salt Lake Cityssä sunnuntaina. Sääennusteet lupaavat Rice-Eccles -stadionille viikonlopuksi sadetta, joka tulee varmasti tuomaan oman mausteensa kilpailuun.