Helander tangon yli testiradalla

Eemil Helanderin kausi päättyi ennen aikojaan.
Kuva
Annamaria Karikuusi
Eemil Helander aloitti MM-viikonlopun Portugalissa rytinällä lentämällä tangon yli. Tuosta tilanteesta huolimatta Helander on valmiina MM-koitokseen.

Päijänteen ympäriajon yleiskilpailussa kolmanneksi ajanut, ja samalla SM1-luokan voiton ottanut Eemil Helander on ollut kaksi viikkoa harjoittelemassa Espanjassa. Helander on päässyt vetämään hyvän harjoitusleirin, tarkoituksenaan ajaa enduron MM-sarjan Portugalin ja Espanjan osakilpailut.  Aiemmin EM-sarjaa kiertänyt Helander ajaa Junior-luokassa kaksi osakilpailua ja katsoo niiden tulosten perusteella, jatkaako vielä MM-kautta tulevissa kilpailuissa.

Helander on ollut keskiviikosta lähtien Portugalissa tutustumassa viikonlopun maastokokeisiin, joita on perinteiseen tapaan kierroksella kolme.

- Kaikki ovat aika erityylisiä pätkiä. Extremetesti on tyypillinen Portugalille, eli todella kallioinen ja hidas. Se on myös erittäin tekninen. Sitten crossitesti menee osittain motocrossradalla ja osin pelloilla, joista on ajettu pintamaat pois, joten niissä on hiekkapinta. Endurotesti on puolestaan valtaosin metsässä ja se on savipohjaista. Pito tuntuu olevan siellä todella kova ja pätkä on selvästi hitaampi kuin crossitesti, Helander kertoi.

Valtaosa kuljettajista oli torstaina testiradalla testaamassa pyöriään, ja siellä oli myös Helander. Valitettavasti Helanderin testipäivään mahtui pieniä murheita.

- Ajauduin hieman leveäksi yhdessä kurvissa ja ajattelin, että keulin vain reunalla olleiden kivien yli. No eihän se mennyt sitten ihan suunnitelmien mukaan ja lensin tangon yli. Satutin siinä hiukan rannettani, joka on aikoinaan leikattu. Ranne on nyt hieman jäykkä, mutta eiköhän se siitä, kertoi Helander torstaina illalla.

Junior1-luokassa reitille lähtevä Helander ei osaa asettaa itselleen tulostavoitteita.

- Olen treenannut oikeastaan koko ajan täällä yksin ja on vaikea sanoa millainen vauhtini on muihin verrattuna. Ajo on kyllä kulkenut hyvin, kun vertaan tilannetta aiempaan. Sen takia minulla ei ole varsinaisia tulostavoitteita. Olen tyytyväinen, kun pystyn ajamaan niin hyvin, kuin vain osaan ja saan ajon kulkemaan. Katsotaan sitten sen jälkeen, mihin se riittää tuloksissa.