Heinolan MM-enduron katsojaopas

Kuva
Jani Hovi
Tässä tietoa Heinolan MM-enduron katsojille.

Yleisön kannalta Heinolan MM-enduron seuraaminen on todella helppoa, sillä lähes kaikki toiminta keskittyy Komostenkylän (Komostentie 255, Heinola) motocrossradan alueelle. Kilpailu käynnistyy tänään supertestin merkeissä, joka ajetaan kokonaisuudessa motocrossradalla ja pääosin lähtömontussa, jolloin yleisö näkee kuljettajat koko ajan. Supertesti pyörähtää liikkeelle klo 19 ja kestänee parisen tuntia. Supertestille kuljettajat starttaavat pareittain ja sen kesto on vajaat kaksi minuuttia, joten tapahtumia riittää tiiviiseen tahtiin.

Molemmat kisapäivät käynnistyvät klo 9 aikaan, jolloin kuljettajat suuntaavat niin sanotulle pohjoisen lenkille, jossa ajetaan myös motocrosstesti. Tuon lenkin jälkeen kuljettajat tulevat takaisin Komostenkylään, jossa on ensin huolto ja sen jälkeen vuorossa on endurotesti. Tuon testin lähtö ja maali sijaitsee aivan motocrossradan vieressä. Endurotestin jälkeen ajetaan siirtymä, ennen kuin kuljettajat palaavat Komostenkylään ja ajavat extremetestin. Tuo extremetesti kulkee osin samoilla esteillä kuin supertesti ja sen lisäksi testillä ajetaan myös motocrossrataa. Ajettuaan tämän testin, kuljettajat menevät suoraan huoltoon ja sitä kautta toiselle kierrokselle.

d

Supertestin ja extremetestin tapahtumat keskittyvät Heinolassa motocrossradan starttimonttuun.

Kilpailun tarkempi aikataulu vahvistuu tänään. Mutta ensimmäiset kuljettajat ovat molempina päivinä Komostenkylän endurotestillä ensimmäisellä kierroksella arviolta hieman ennen kello kymmentä. Tästä eteenpäin alueella riittää toimintaa koko päivän ajan.

Alueella on myös KTM E-mini -pyörien koeajopaikka perheen pienimmille ja ravintolapalvelut.

Edit. 15:40 Kilpailun aikataulu

Kuljettajat

Kilpailuun on ilmoittautunut hieman vajaat 140 kuljettajaa, joiden joukossa on kaikki sarjan kärkikuljettajat. Mukana on Brad Freemanin, Andrea Veronan ja Steve Holcomben johdolla kaikki EnduroGP-luokan TOP15 kuljettajat ja tietysti MM-sarjaa kiertävät Suomen huippukuljettajat. Näin ollen luvassa onkin todella kovatasoinen kilpailu. Normaaliin tapaan, ensimmäisenä reitille lähtevät MM-sarjan kärkikuljettajat, joten katsojien kannattaa olla paikalla heti alusta lähtien. Tässä EnduroGP:n pistetilanne ennen Heinolaa.

d

Suomalaisia kilpailussa on mukana 24. E1-luokassa on MM-sarjan kiertäjät Roni Kytönen ja Hermanni Haljala, sekä E2-luokassa Eemil Pohjola. E3-luokassa lähtölistalla on myös Roni Salin, mutta Salin ei valitettavasti pysty starttaamaan kisaan mukaan loukkaantumisen vuoksi. Naisten MM-luokassa kuljettajia on yhteensä 17 ja heidän joukossa on myös Janette Mielonen ja Viivi-Maria Mäkinen. Youth-luokassa sarjan vakiokiertäjä Niko Puotsaari saa seurakseen suomalaisista Roni Heikkalan, Ukko Laaksosen ja Albert Juholan. Junior-luokassa on mukana sarjan vakiokiertäjät Samuli Puhakainen ja Peetu Juupaluoma, mutta heidän lisäksi ei muita kuljettajia listoilla ole. Open-luokissa on mukana 13 suomalaista kuljettajaa ja heidän joukossaan on muun muassa Marko Tarkkala ja Marko Laaksonen.

Kilpailun livetulokset löytyvät täältä.

Pääsyliput

Pääsyliput tapahtumaan maksavat 25 € / päivä, tai vaihtoehtoisesti tarjolla on myös kolmen päivän kisaranneke 40 €. Alle 12-vuotiaat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi vanhempien seurassa. Lippuja voi ostaa portilta tai etukäteen lippu.fi. Parkkimaksu Komostenkylän alueella olevalla jokamiesluokan radalle maksaa 5 €. Omatoimiparkki sijaitsee raviradalla, joka sijaitsee Komostenkylästä kaupungin suuntaan noin kilometrin päässä.

Kilpailun järjestäjät suosittelevat ostamaan liput ennakkoon Lippu.fi -palvelusta, jolloin perjantaina lippuluukulle ei synny jonoja ja kaikki pääsevät sujuvasti sisään.

Kilpailun nettisivut.

Alla kilpailun lähtöluettelo luokittain.

 

a

s

d

dds

w

Kommentit

Lähettänyt ville meisola : Pe, 05/26/2023 - 15:37

E2 luokassa myös Ville Meisola

Kieli
suomi