Heikki Mikkola vierailee Classic Motorshowssa

Teksti
Kuva
Classic Motocross ry:n arkisto
Classic Motorshow 4.-5.5. saa erikoisvieraan näyttelysunnuntaille, kun motocrossin nelinkertainen maailmanmestari Heikki Mikkola kunnioittaa näyttelyä läsnäolollaan.

Heikki Mikkola vierailee näyttelyssä Classic Motocross Finland ry:n osastolla ja on siellä haastattelussa sunnuntaina 5.5. klo 11:00 alkaen.

Lopella nykyisin asuva Mikkola nauttii moottoriurheilun piirissä suurta arvostusta. Häntä voidaan pitää motocrossin tienraivaajana niin Suomessa kuin maailmallakin. Yhdessä Roger de Costerin kanssa Mikkola oli lajin uranuurtajia myös Yhdysvalloissa, jossa hänellä oli osansa suursuosioon kasvaneen Trans-AMA motocross-sarjan kehityksessä. 

Nuori Heikki osoitti kiinnostuksensa kaksipyöräisiin, vauhtiin ja hyppyihin maastossa jo poikasena, kun he kaverin kanssa virittivät polkupyöriä metsäpoluilla loikkimiseen. Harrastuksiin kuului muitakin hurjapäisiä lajeja, kuten mäkihyppy, mutta suorituspaikat olivat parhaiten saavutettavissa moottoripyöräilyssä.
Ensimmäisen motocross-kisansa Mikkola ajoi 1964, kokeiltuaan jo edellisenä vuonna nopeuttaan Road Racingissä. Mikkola nähtiin uran alkuvuosina myös jääradoilla ja endurossa. Ajoipa hän moottorikelkkailussakin Suomenmestariksi 1970.

Kotiseutunsa pehmeähiekkaisilla radoilla vahvan fysiikan rakentanut Mikkola eteni lopulta kuitenkin juuri motocrossissa kansainväliseksi tähdeksi. Ensimmäiseksi, joka voitti maailmanmestaruuden sekä 250-kuutioisissa että 500-kuutioisissa pyörissä. 

Viisikymmentä vuotta sitten vuonna 1974 Mikkola saavutti ensimmäisen maailmanmestaruutensa. Sen jälkeen niitä tuli vuosina 1976 (250 cc), 1977 (500 cc), ja 1978 (500 cc). Mikkola edusti MM-tasolla alkuun Husqvarnaa ja kaudesta 1977 alkaen hän ajoi Yamahalle.

Heikki Mikkola lopetti aktiiviuransa kuljettajana 1979 mutta toimi sen jälkeen vielä Yamahan kilpatiimin johtajana 1981-1982.

Heikki Mikkola on motocrossin suuria nimiä niin Suomessa kuin maailmallakin. Urheilu-uransa jälkeen hän on nauttinut kaikessa hiljaisuudessa elämästään Lopella viljellen perunaa, nyt jo toki hyvin ansaitun eläkkeen saavuttaneena. Heikki Mikkolaa on nähty julkisuudessa uransa jälkeen varsin vähän, joten tämä vierailu ja esiintyminen Classic Motorshowssa on luultavasti monien fanien hartaasti odottama tapaus.

Lisätietoa tapahtumasta.

Kommentit

Lähettänyt JARI VIHINEN : Ke, 04/24/2024 - 17:40

Moi!

No,nyt sinne tulee todellinen kuski-ja mestari. Katsokoot,nyt sinua.

Sinussa olemus.ja katse kertovat enemmän,kuin tuhatsanaa.

Nimittäin positiivisessä mielessä. 

Mutta sinustahan tulikin maailmanmestari!

Hyvää kevään jatkoa,ja tulevaa kesää. Ps. Toivottavasti tulee hyvä perunasato,esim.

Tsemiä!!!

Kieli
suomi