Hausjärvellä ajetaan säässä kuin säässä

Kuva
Jani Hovi
Helmikuun 22. päivä kaasutellaan Hausjärvellä Lumonite EnduroSprint -kilpailu, oli sää millainen tahansa.

Jo kolme kotimaista endurokilpailua on jouduttu perumaan tältä talvelta, kun sääolot eivät ole sallineet niiden ajamista. Tulevana viikonloppuna ajettavan Lahden SM-enduron jälkeen kausi jatkuu kilpailukalenterin mukaan Puujaassa, Hausjärvellä. Siellä pitäisi kaasutella 22. päivä helmikuuta Lumonite EnduroSprint. Kilpailun järjestäjät vakuuttavat, että kilpailu ajetaan myös suunnitelmien mukaan.

- Reitin maanomistajat ovat seuramme hallituksessa, joten maanomistajalta on luvat kunnossa. Olemme lisäksi ajaneet pitkin talvea reittiä ympäri 600 kiloa painavalla jyrällä ja olemme saaneet kovetettua reittiä todella hyvin, Riihimäen Enduroseuran Simo Laitala kertoo.

Kilpailun varikko pitäisi olla tämän hetken suunnitelman mukaan pellolla, jota on jyrätty myös läpi talven. Mikäli sääolot menevät todella heikoiksi, niin järjestäjillä on varasuunnitelma varikon osalle.

- Jos vettä sataisi paljon, niin sitten siirrämme varikon läheiselle sorakuoppa-alueelle, eli sekään ei tule olemaan ongelma, Laitala kertoo.

Tämän hetken sääennusteet näyttävät helpottavan järjestäjien urakkaa, sillä Hausjärvelle luvataan muutaman asteen yöpakkasia kisaa edeltävälle viikolle. Kilpailun ilmoittautuminen päättyy 16. helmikuuta.