Hänninen ylivoimainen Hollolassa

Teksti
Päivän kärkikolmikko Metso CC:ssä.
Kuva
Pasi Järviö
Antti Hänninen oli odotetun ylivoimainen Hollolassa ajetussa Metso CC:ssä.

Salpausselän Moottorikerho järjesti historian ensimmäisen Metso CC:n Hollolan maastoissa, jonne ratamestari oli suunnitellut 16 kilometrin pituisen, endurotyyppisen reitin. Lähes 120 kilpailijaa lähti kiertämään reittiä, jota ajettiin kaikissa luokissa kolme tuntia. Lähtö tapahtui luokittain niin sanottuna mönkijälähtönä, joten kaikki luokat olivat reitillä yhtä aikaa. Kisa itsessään oli erittäin onnistunut, koska sekä kilpailijat, järjestäjä että runsaslukuinen yleisö olivat tyytyväisiä.

Antti Hänninen oli kilpailun ehdoton ykkössuosikki, eikä turhaan. Hänninen johti kisaa lähdöstä maaliin ja oli ainoa kuljettaja, joka ehti ajaa kuusi kierrosta, ennen kuin ruutulippu heilahti voiton merkiksi.

- Pääsin heti lähdöstä kärkeen ja yritin ajaa omaa vauhtiani alusta lähtien. Ihan hyvin meni, ei ollut mitään ongelmia koko päivänä. En kyllä tiennyt yhtään minkä verran oli eroa muihin, mutta eipä siellä juuri ketään ensimmäisen kierroksen jälkeen näkynyt. Lopussa oli kyllä jo aika raskasta. Oli aika kuumaa ja tuollainen kivikko syö kyllä voimia. Reitti oli hyvä. Ensimmäisellä kierroksella kun oli kuivaa, oli joka paikassa hyvä pito, mutta sitten joihinkin paikkoihin alkoi tulla vähän liukastakin. Tämä oli ihan hyvä tällainen kuntotreeni, kun päätin lähteä ajamaan Red Bull Romaniacsin. Ilmoittauduin sinne vasta tällä viikolla, Hänninen kertoi.

Yleiskilpailun ja A-luokan toiseksi sijoittui Jouni Martinmäki ja kolmas oli Teemu Mutikainen.

B-luokassa kolmen kärjen muodostivat Oskari Vuori, Aatu Anttila ja Samu Vilden.

C-luokan voittoon ajoi Pasi Koivu. Hän kukisti toiseksi ajaneen Aleksi Rinteen vajaalla puolella minuutilla.

Classic-luokan hoiteli nimiinsä Ari Kannela ja naisten luokassa kiireisin oli Mari Tiihonen. Pariajon voiton otti Oxfactory, Kaksikon muodostivat Antti Ahtila ja Tommi Siltanen.

Veteraaniluokissa voittajia olivat Anssi Peltonen, Timo Koivula ja Reijo Karppinen.