Hänninen Xracing Hard Enduron ykkönen

Antti Hänninen oli päivän ykkönen Vantaalla.
Kuva
Jani Hovi
Antti Hänninen voitti odotetusti tänään ajetun Xracing Hard Enduro -kisan, mutta Antti Ahtila laittoi Hännisen todella koville.

Tänään Vantaan Hanskalliolla vietettiin mukavaa hard enduro päivää. Aamupäivällä ”Hansiksella” ajettiin RX Moton ja Husqvarnan järjestämä hard enduro harjoituspäivä, johon mukaan pääsi 60 ensimmäisenä ilmoittautunutta kuljettajaa. Iltapäivällä kaasuteltiin puolestaan Vantaan Moottorikerhon järjestämä Xracing Hard Enduro -kerhokilpailu, joka oli ilmainen kaikille Xracing OFFROADPro-lehden tilaajille. Iltapäivän kisassa oli mukana 61 kuljettajaa, jotka oli jaettu kilpa- ja harrasteluokkaan. Kilpaluokassa reitille starttasi yhteensä 20 kuljettajaa ja heidän joukossaan oli muun muassa enduron E3-luokan Suomen mestari Antti Hänninen, E1-luokan SM-hopeamitalisti Lari Jukola, saman luokan SM-vitonen Antti Ahtila, U20-luokan SM-pronssimitalisti Niko Puotsaari ja yleisön suursuosikki Jari Mattila. Kilpailun ajoaika oli puolitoista tuntia ja kärki ehti kiertämään sinä aikana viisi kierrosta.

Hänninen joutui tiukoille

Mattila aloittikin kilpailun vauhdikkaimmin ja piti johtoa hallussaan lähes koko ensimmäisen kierroksen ajan. Mattilan kädet kuitenkin puutuivat vauhdilla ja hän joutui tekemään tietä takaa tulleille Hänniselle ja Ahtilalle. Hänninen johtikin kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta sortui sen jälkeen virheisiin ja Ahtila nousi kisan kärkeen. Ahtila ajoikin todella vakuuttavasti ja kasvatti eroa Hänniseen, joka teki yhä edelleen paljon virheitä.

Hänskä

Antti Hänninen tutustui tarkemmin Hanskallion maastoihin.

Neljännellä kierroksella Hänninen paransi menoa ja ajoi Ahtilan lähes kiinni. Viidennelle ja samalla viimeiselle kierrokselle lähdettiin Ahtilan johdossa, Hännisen tullessa muutaman sekunnin päässä. Kierroksen ensimmäisessä mäessä Hänninen menetti hieman aikaa, mutta sen jälkeen meno maistui. Viimeisessä vaikeassa kivikossa Hänninen teki ratkaisunsa, ohitti Ahtilan ja ajoi lopulta voittoon neljän sekunnin turvin.

- Alussa olin jotenkin ihan jumissa, mutta sitten puolen välin jälkeen päätin, että nyt on pakko onnistua. Lopussa sain sitten Ahtilan kiinni ja onnistui ohituksessa, MP-Racing Husqvarna-kuljettaja Hänninen kertoi.

- Kisa oli todella hieno ja onnistui ajossani hyvin. Lopussa Antti (Hänninen) oli vaan nopeampi, enkä mahtanut hänelle mitään, RX Moto KTM-kuljettaja Ahtila totesi kisan jälkeen.

d

Antti Ahtila.

Kärkikaksikon takana kolmanneksi ajoi Mattila, joka jäi voitosta 12 minuuttia. MP-Racing Husqvarna-kuljettaja oli kärkikaksikon lisäksi ainoa, joka ehti ajamaan viisi kierrosta.

- Alku meni hyvin, mutta sitten kädet puutuivat niin pahasti, etten pystynyt enää luistattamaan edes kytkintä. Lopussa sitten katkesin myös ihan täysin, Mattila nauroi.

d

Jari Mattila.

Kisan neljäs oli vanha trial-kettu Pasi Jaatinen. Vantaan Moottorikerhon puheenjohtaja juhli samalla 52-vuotispäiviään. Janne Mukkala oli viides.

Hieno taistelu harrasteluokassa

Harrasteluokassa nähtiin myös hieno taistelu voitosta. Toni Vanhakarhu aloitti kilpailun vauhdikkaimmin ja piti johtoa hallussaan ensimmäisen kierroksen jälkeen.

v

Toni Vanhakarhu johti harrasteluokkaa puolen minuutin turvin ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Toisella kierroksella Mikko Anttila onnistui parhaiten ja nousi luokan kärkeen yli minuutin erolla Vanhakarhuun.

f

Mikko Anttila ajoi kisassa 50-kuutioisen mopon moottorilla varustetulla pyörällä.

Viimeinen kierros oli vaikea kuitenkin molemmilla kärjessä ajaneille kuljettajille, kun taas puolestaan toisella kierroksella epäonnistunut Anton Niemikorpi oli todella hyvässä vauhdissa. Niemikorpi ohittikin molemmat edellään olleet kuljettajat ja ajoi ruutulipulle ensimmäisenä.

t

Anton Niemikorpi nousi viimeisellä kierroksella voittoon.

Vanhakarju oli kakkonen, häviten reilun minuutin. Anttila oli kolmas ja hän jäi toisesta sijasta puolisen minuuttia. Janne Rahikainen oli neljäs ja Marko Perttilä viides.

Alla kilpailun tulokset (klikkaa kuvia suuremmiksi).