Hänninen kauden päätöksen ykkönen

Antti Hänninen voitti Mäntsälän SM-enduron yleiskilpailu.
Kuva
Jani Hovi
Antti Hänninen voitti tänään Mäntsälässä endurokauden viimeisen SM-osakilpailun.

Enduron SM-sarjan kauden viimeinen kilpailu ajettiin tänään Mäntsälässä. 12 maastokokeen mittainen kilpailu käynnistyi aamulla lämpömittarin näyttäessä nollaa astetta, joten moni kuljettaja laittoikin paksumpaa ajotakkia päälle. Ensimmäisellä kierrolla ajettiin kuusi maastokoetta, jotka olivat yhtä lukuun ottamatta erittäin liukkaita. Kierroksen kolme ensimmäistä maastokoetta ajettiin vielä kahteen kertaan ja kun reitti kuivui vauhdilla, lisääntyi myös pito.

Leino rajusti nurin

Kisa starttasi Jiri Leinon tahdissa, joka johti kilpailua yli 30 sekunnin turvin neljän ajetun maastokokeen jälkeen. Sitten KTM-kuljettajan vauhti kuitenkin putosi ja hän menetti paikkansa kärjestä-

- Kaaduin aika rajusti ja löin pääni kunnolla. Sen jälkeen ajo sekosi ja oli vähän hankala keskittyä ajamiseen. Pää oli kipeä ja jouduin ottamaan särkylääkkeitä kesken kisaa sen takia, Leino kertoi.

Jiri Leino

Leinon menetettyä kärkipaikan keulaan nousi Antti Hänninen. Hänninen taisteli vielä teoreettisesti myös E1-luokan Suomen mestaruudesta. Päivän edetessä Hännisen vauhti vielä parani ja kun kuljettajat saapuivat maaliin, oli Hännisen voittomarginaali 52 sekuntia.

- Aamulla ei ollut ihan paras mahdollinen vauhti päällä, mutta sitten meno parani ja tulos olikin hyvä, Husqvarnaa ohjastanut Hänninen kertoi maalissa.

Jukolan olkapää kesti

Yleiskilpailun toiseksi ajoi Aleksi Jukola. Olkapäävamman jälkeen kisapoluille palanut Jukola oli syystäkin tyytyväinen.

- Minulla oli tänään hauskaa. Reitti oli hyvä ja ajo kulki. Olkapää kesti yllättävän hyvin ja rupesi kipeytymään vasta päivän lopussa, eikä oikeastaan haitannut ajoa, KTM-kuljettaja kertoi. Jukola voitti samalla E3-luokan

Aleksi Jukola

Pääkivusta huolimatta Leino taisteli maaliin kolmantena, voittaen samalla E2-luokan. Yleiskilpailun neljänneksi ajoi Roni Nikander. Nikander teki paluun kisapoluille ainakin yhden kilpailun ajaksi ja oli jopa odotettua paremmassa vauhdissa.

- Olen aivan loppu nyt. Ajamattomuus rupesi näkymään puolen päivän jälkeen ja homma muuttui todella raskaaksi. Mutta vauhtia tuntui riittävän kuitenkin hyvin, Betalla ajanut Nikander kertoi. Nikander oli samalla E3-luokan kakkonen.

Kytöselle mestaruus

Yleiskilpailun viides oli Roni Kytönen. Husqvarna-kuljettaja oli samalla E1-luokan kakkonen ja se sija riitti tuomaan hänelle luokan Suomen mestaruuden. Yleiskilpailun kuudes oli Peetu Juupaluoma, joka oli jo varmistanut E1-luokan SM-pronssin ja U20-luokan Suomen mestaruuden. Lari Jukola kaasutteli seitsemänneksi yleiskilpailussa ja oli samalla E2-luokan toinen. Se sija riitti tuomaan Jukolalle SM-hopean.

- En olisi ennen kautta voinut edes kuvitella, että saan mitalin, kun talvikisat jäivät ajamatta loukkaantumisen takia. Mutta sitten muiden keskeytysten myötä pääsin mukaan taisteluun. Tänään ei ollut kyllä minun päivä ja ajo oli todella haastavaa, Jukola kertoi.

Jani Salonen ajoi tänään kahdeksanneksi yleiskilpailussa ja kolmanneksi E2-luokassa. Se sija riitti tuomaan Saloselle luokan SM-pronssin.

- Kun kävelin pätkiä, niin mietin, että tästä tulee minulle hyvä kilpailu. Tänne tultaessa minua kyllä jännitti todella paljon, kun tilanne mitalin suhteen oli niin tiukka. Onneksi kaikki meni minun osalta hyvin ja mitali tuli, Salonen kertoi.

Jani Salonen

Salosen ja Jukolan kanssa luokan kahdesta avoinna olleesta mitalista ennen kilpailua taisteli Henry Olenius. Oleniuksen kisa jäi tänään kesken teknisen vian vuoksi jo kisan alussa. Pyry Juupaluoma oli yleiskilpailun yhdeksäs ja Henri Himmanen kymmenes. Himmanen varmisti samalla E3-luokan SM-pronssin.

SM-mitalistit

U20-luokan ykkönen oli tänään Peetu Juupaluoma, ennen veljeään Pyryä. Eetu Puhakainen oli luokan kolmas. Peetu Juupaluoma oli varmistanut mestaruuden jo ennen kauden päätöstä. Puhakainen varmisti SM-hopean ja Pyry Juupaluoma SM-pronssin.

E1-luokan mestaruus meni Kytöselle, ennen Hännistä ja Peetu Juupaluomaa. E2-luokassa mestaruuden oli aiemmin jo varmistanut Eemil Pohjola (ajoi tänään samaan aikaan Italian mestaruussarjaa) ja tänään varmistui hopea Lari Jukolalle ja pronssi Saloselle. E3-luokassa Mika Tamminen oli jo varmistanut mestaruuden jo edellisessä kilpailussa ja tänään varmistui hopea Aleksi Jukolalle ja pronssi Himmaselle.