Hänninen hallitsi Silverskin Extremeä

Antti Hänninen oli Silverskinin valtias.
Kuva
Jani Hovi
Team MP-Racing Husqvarna -kuljettaja Antti Hänninen voitti hetki sitten Espoossa päättyneen Silverskin Extreme Cross Country Rodeon, joka oli samalla Aitosokeri Extreme CC Cupin avauskilpailu.

Kisapäivä Espoossa päästiin viemään läpi hienossa kesäsäässä, auringon paistaessa lähes koko päivän ajan. Edeltävän viikon sateet olivat kuitenkin tehneet kilpailun metsäosuudesta todella liukkaan ja sen huomasi moni kuljettaja, kun pyörä luisti alta. Sen sijaan reitin jyrkät ylämäet olivat todella hyvässä kunnossa ja ne eivät muodostuneet haasteellisiksi kuljettajille.

Silverskin startti

Kilpailun startti.

Yleisen luokan kilpailussa ajettiin kolme tuntia, joka heitti myös oman haasteensa. Yhteislähdön jälkeen kisan kärkeen ampaisi Peetu Juupaluoma, joka sai peräänsä Roni Salinin, Aleksi Vilkon ja Antti Hännisen. Vilkko ja Hänninen ohittivat reitin metsäosuuksilla Juupaluoman ja Salinin, Vilkon repiessä noin 50 metrin johdon. Hänninen ajoi kuitenkin nopeasti Vilkon kiinni ja siirtyi johtoon, jo ennen kuin letka tuli suuren yleisön eteen reitin mäkiosuudelle.

Kilpailun voittotaistelu olikin käytännössä ohi jo tässä vaiheessa, sillä niin ylivoimainen oli Hännisen suoritus. Husqvarna-kuljettaja repi koko kisan lisää johtoa ja saapui ruutulipulle kolmen tunnin jälkeen ylivoimaisena voittajana.

- Pääsin ajamaan omaa ajoa lähes koko kisan ajan, joten sitä kautta kisa oli minulle helppo. Olihan reitti rankka, kun missään vaiheessa ei saanut oikein levätä, yli 10 minuutin erolla voittoon ajanut Hänninen kertoi.

Kilpailun toisen kierroksen aikana Vilkon meno takkuili, kun mies ei saanut itsestään kaikkea irti. Niinpä hän joutui antamaan tilaa takaa lujaa tulleille Eetu Puhakaiselle ja Antti Ahtilalle. Viron hard enduro sarjan voittanut Puhakainen näytti taitavansa myös Espoon kivikot ja irtaantui nopeasti takana tulevista, ajaen lopulta selvästi maaliin kakkosena.

- Crossimiehet pääsi startissa vähän karkuun, mutta minä tuli sitten metsässä kovempaa. Kisa meni muuten ihan hyvin, mutta en löytänyt juomareppua, joten jouduin ajamaan ilman sitä. Mutta kävin sitten pari kertaa juomassa, toiseksi ajanut TM-kuljettaja kertoi.

Puha

Eetu Puhakainen.

Puhakaisen tavoin hienon kilpailun ajoi myös Ahtila. RX Moton KTM-kuljettaja ajoi tasaisen vauhdikkaasti ja oli maalissa kolmas. Ahtila jäi Puhakaisesta kuusi minuuttia.

- Olen todella tyytyväinen suoritukseen, enkä olisi osannut odottaa tätä. En ole oikein ajanut tällaista kivikkoa, mutta hyvin se sujui ja jaksoin ajaa myös todella hyvin, Ahtila kertoi.

Ahtila

Antti Ahtila.

Lopussa ajorytmistä kiinni saanut Beta -kuljettaja Vilkko oli maalissa neljäs, jääden puoli minuuttia Ahtilasta. Kärkinelikko olivat ainoita, jotka ehtivät ajamaan seitsemän kierrosta kolmen tunnin aikana. Kisan viidenneksi ajoi yllättäjä Aleksi Karjalainen, joka ajoi todella hienon kilpailun. TTM Factory Racing -tiimin KTM-kuljettaja osoitti näin hallitsevansa haastavat reitit. Kilpailun alussa kärjessä ollut Peetu Juupaluoma oli maalissa kuudes. Myös kärkitaistelussa alussa ollut Roni Salin keskeytti kilpailun viimeisellä kierroksella, kun miehen kädet kramppasivat niin pahasti, ettei Salin enää pystynyt ajamaan.

B-luokan voitti Jyrto Brauren, ollen myös yleiskisassa samalla seitsemäs. V40-luokan ykkönen oli Jukka Pylväs, V50-luokan voittoon ajoi Marko Perttilä ja kuntoluokan ykkönen oli Jari Rieppo. C-luokassa puolestaan Mika Lipponen oli päivän nopein.