Haavisto voittoon Belgiassa

Jere Haavisto avasi kisakautensa voitolla.
Kuva
Silve Racing KTM tiedotus
Jere Haavisto voitti sunnuntaina Belgian VLM/JMS-mestaruussarjan Tessenderlossa. Mukana oli myös muita suomalaisia kuljettajia.

MM-sarjaan valmistautuva Jere Haavisto avasi sunnuntaina kisakautensa Belgiassa, jossa Silve Racing KTM-kuljettaja otti hienosti kaksi erävoittoa. Haaviston piti ajaa alun perin samaan aikaan kaasuteltu kovatasoinen Hollannin mestaruussarjan osakilpailu Lieropissa, mutta sairastelun vuoksi mies muutti suunnitelmiaan.

- Minun piti ajaa Belgian mestikka jo viime viikonloppuna Lommelissa, mutta sairastelun takia jouduimme muuttamaan hieman suunnitelmia sekä vaihtamaan Lieropin kilpailu tähän Belgian mestikkaan, koska olen vielä hieman puolikuntoinen. Lähdöt olivat molemmissa erissä melko heikot noin kymmenennen sijan tuntumassa, mutta onnistuin sieltä nousemaan suhteellisen nopeasti kärkeen. Ensimmäisessä erässä kaaduin lopussa kertaalleen ja kädet puutuivat melkoisesti niin kuin yleensä keväällä ensimmäisissä kilpailuissa, Haavisto kertoi tiiminsä tiedotteessa.

Tessenderlossa oli mukana sunnuntaina myös ilahduttuvan paljon muita suomalaisia. Inters 250-luokassa Joni Mäkelä oli ensimmäisessä erässä viides, mutta joutui keskeyttämään toisen erän. Eliel Lehtinen ajoi puolestaan ensimmäisessä erässä sijalle 10 ja toisessa erässä hän oli kahdeksas.

- Ensimmäinen kilpailu ja hankala rata, oli vaikea löytää rytmiä ja ylimääräiset kaatumiset vaikeuttivat tilannetta. Ajo parani kuitenkin joka kerta, kun pääsi radalle ja tästä on hyvä jatkaa, kun saadaan lisää ajoa ja kisoja alle, Silve Racing KTM-kuljettaja kertoi.

Juniors 250-luokassa Oliver Eckert oli ensimmäisessä erässä 22. ja toisessa 20. Topias Reinikainen puolestaan ajoi 125-kuutioisten luokassa, ollen ensimmäisessä erässä kuudes ja toisessa neljäs.

Belgian mestaruussarja jatkuu ensi viikonloppuna Vorselaarissa, jossa mukana nähdään suomalaisista kuljettajista ainakin Haavisto ja Lehtinen.

Täydelliset tulokset.