Haavisto suosikkina Kaanaaseen

Kuva
Jani Hovi.
SML AMOQ SM-Motocross -sarjan neljäs kisaviikonloppu ajetaan Tampereella. Ykkössuosikkina kisaan lähtee Jere Haavisto, joka pääsee nyt näyttämään vauhtinsa kotiradallaan.

Motocrossin SM-sarjassa ajetaan tällä kaudella kuusi kaksipäiväistä kilpailua. Sarjan neljäs osakilpailu järjestetään tulevana viikonloppuna Kaanaa Centerin radalla. Kilpailun järjestää Tampereen Motocross ry. Tällä kertaa ajojärjestys poikkeaa totutusta, sillä pääluokat, eli MX125, MX2 ja MX1 ajavat jo lauantaina.

MX125-luokassa Aaro Menna on osoittanut, että häntä ei kovin helposti voiteta. Hän johtaa sarjaa selkeällä piste-erolla. Seuraavina sarjassa olevat Santeri Oinonen, Eero Peippo ja Tiitus Räikkönen ovat vain kolmen pisteen sisällä toisistaan. Kun mukaan tulee vielä Orimattilassa toisessa erässä Mennan voittanut Kasimir Hindersson, tulee kisa olemaan varmasti tiukka. Luokassa on mukana 43 kilpailijaa.

MX2-luokan sarjajohtaja on Mauno Nieminen, joka tulee saamaan varmasti kovan vastuksen. Kasper Kangasniemi ajaa kotiradallaan ja jahtaa edelleen sarjan ensimmäistä erävoittoaan. Kimi Koskinen ja Sampo Rainio haluavat puolestaan varmasti lisätä erävoittojensa määrää. Kisaan starttaa 25 kilpailijaa.

MX1-luokan ehdoton ennakkosuosikki on Jere Haavisto. Hän on voittanut yhtä lukuun ottamatta kaikki ajetut SM-erät. Nyt Haavisto pääsee näyttämään vauhtiaan kotiradalle, joten ihmeitä täytyy tapahtua, mikäli voittoputki ei saa jatkoa. Juuso Matikainen ja Viron Andero Lusbo tähyävät myös palkintopallille ja samoin tekee Emil Silander, joka kävi viime viikonlopulla treenimielessä voittamassa MX TOP 250 -luokan kilpailun Raumalla.  Starttipuomille asettuu 23 kilpailijaa.

Naiset ja nuoret sunnuntaina

Sunnuntaina radalle pääsevät luokkien MXD, MXC/A, MXV55, MXV45 ja MXV35 kilpailijat. Luokissa MXD, eli naisten luokassa ja MXC/A, eli 10-15 -vuotiaiden kilpailijoiden luokassa ajetaan Suomen mestaruudesta, kun taas kolmessa veteraaniluokassa ajetaan Suomen Cup -mestaruudesta.

Naiset ajavat tällä kaudella ensi kertaa SM-sarjaa. Sarjaa johtaa Melissa Mäntylä, joka on ollut sarjassa tähän asti voittamaton. Todennäköistä on, että Mäntylä nousee jälleen podiumin korkeimmalle korokkeelle, mutta ajetaan nyt kuitenkin ensin. Noora Uro on takonut sarjasta kakkossijoja ja hakee taas podiumpaikkaa. EM-sarjassa hyvin ajanut Hanna Mertsalmi on myös ilmoittautunut, mutta onko nainen jo ajokuntoinen rajun kaatumisen jäljiltä, on vielä kysymysmerkki. Lähtölistalla on 18 kilpailijaa.

MXC/A-luokassa Jasper Köiv, Eemil Pesonen ja Viktor Leppälä ovat jakaneet tämän kauden erävoitot. Koko kolmikko on mukana myös Kaanassa, joten vahvan veikkauksen mukaan joku heistä nousee täälläkin podiumin korkeimmalle korokkeelle. Kisaan starttaa kaikkiaan 26 kilpailijaa.

Kilpailun lippuja voi ostaa ennakkoon lippu.fi verkkokaupasta. Lippu lauantaille maksaa aikuisille ennakkoon 20 € ja portilta 30 €. Sunnuntaille ennakkoon 10 € ja portilta 20 €. Lasten (5-12 v) lippu maksaa lauantaille 10 € ja sunnuntaille 5 €.

Kilpailut Kaanaassa käynnistyvät lauantaina kello 12:30 ja sunnuntaina tasan kello 12:00.

Kaanaa Center sijaitsee osoitteessa Moottorikeskuksenhaara 105, 34270 Velaatta.

Lauantain kilpailua voi seurata myös Youtuben kautta osoitteesta https://youtu.be/Tm-hDALyr3w

Suora lähetys alkaa kello 12:15.

Kommentit

Lähettänyt Tapio Tillonen : To, 07/28/2022 - 08:10

Vai olisko sittenkin lauantain kilpailu mikä kuvataan ?

Kieli
suomi

Sorry, totta kai kyseessä on lauantain kilpailu, josta tule live. Sitä on vain niin tottunut tuohon "normaaliin" ajojärjestykseen.

Kieli
suomi

Lähettänyt Helenius Seppo : To, 07/28/2022 - 11:52

Olisi voinut mennä katsomaan. On vaan tehty niin hankalaksi ennakkolippujen tilaaminen lippu.fi sivuilta. Ei jaksa alkaa tiliä luomaan sinne. Joten jätetään väliin.

Kieli
suomi