Haavisto juhli Karkkilassa

Jere Haavisto (142) nousi toisessa erässä nopeasti startin jälkeen kärkeen ja ajoi päivän toiseen erävoittoon.
Kuva
Jani Hovi
Aaro Menna, Sampo Rainio ja Jere Haavisto kuittasivat luokistaan parhaat SM-pisteet SML AMOQ SM Motocrossissa Karkkilassa.

MX125-luokan toiseen erään oli saatu myös Sampo Rainion pyörä kuntoon. Aaro Menna kiihdytti parhaiten ensi metrit, mutta pitkään ei menty kun Sampo Rainio otti kärkipaikan lähtien heti tekemään eroa muihin. Mico Linna piti hallussaan kolmospaikkaa, Viljami Kyllönen oli neljäntenä ja Atte Tolonen viidentenä.

Kun lähdettiin kolmannelle kierrokselle, oli Rainio venyttänyt johtonsa jo kuuteen sekuntiin. Menna jatkoi toisena, Linna oli kolmantena ja Kyllönen neljäntenä. Eero Peippo oli noussut viidenneksi.

Rainio ja Menna menivät menojaan kärjessä, mutta takana taisteltiin kolmossijasta Kyllösen ja Peipon välillä.

Rainio voitti lopulta 19 sekunnin erolla ja mies ajoi suoraan valmistautumaan päivän seuraavaan starttiin Menna oli erän kakkonen ja se riitti yhteistuloksissa päivän voittoon. Peippo oli lopulta erän kolmas, Kyllönen neljäs ja Linna viides. Yhteistuloksissa Mennan jälkeen toiseksi sijoittui Peippo ja kolmanneksi Kyllönen.

Koskisella epäonnea

MX2-luokan toisessa erässä parhaiten puomilta irtosi Mauno Nieminen, mutta kärkipaikan otti kohta haltuunsa Sampo Rainio. Seuraavina olivat Nieminen, Kimi Koskinen, Kaarel Tilk ja Kasper Kangasniemi. Toisella kierroksella Koskinen ohitti Niemisen ja nousi kakkospaikalle.

Seuraavalla kierroksella Koskinen ohitti Rainion ja nousi kärkeen, mutta Rainio ei antanut periksi, vaan pysyi tiukasti tuntumassa. Hieman taaempana kävivät omaa taisteluaan viitospaikasta Kasper Kangasniemi ja Roni Kytönen.

Kuudes kierros oli kohtalokas Kimi Koskiselle. Pyörä sai vauhdista tarpeekseen ja näin Koskisen kisa päättyi keskeytykseen. Näin Rainio sai kärkipaikkansa takaisin. Nieminen jatkoi toisena ja Tilk kolmantena. Kytönen ohitti puolestaan ensin Kangasniemen ja nousi neljänneksi. Seuraavaksi sai antautua Karel Tilk ja Kytönen nousi kolmanneksi ottaen tähtäimeensä Niemisen.

Sampo Rainio

Sampo Rainio

Kun kaksi kierrosta oli jäljellä, ohitti Kytönen Niemisen ja nousi toiseksi. Kärjessä ollut Rainio oli kuitenkin kahdeksan sekunnin päässä, joten voittoon Kytösellä ei ollut mahdollisuutta ilman Rainion epäonnea. Ja sitä epäonnea ei Rainiolla ollut, vaan hän ajoi ruutulipulle ensimmäisenä. Tämä riitti myös päivän voittoon. Kytönen ajoi maaliin toisena ja samalla tilille kirjattiin toiseksi korkeimmat SM-pisteet. Erän kolmanneksi sijoittui Nieminen ja kolmas hän oli myös päivän yhteistuloksissa.

- Voitto tuli, mutta Kimiltä (Koskinen) hajosi pyörä, enkä tiedä olisinko pystynyt vastaamaan hänen vauhtiinsa. Oli kuitenkin ihan hyvä erä ja pystyin ajamaan omaa ajoani erän loppuun asti niin pakko tässä on olla tyytyväinen, Rainio iloitsi.

Haavisto jälleen nopein

MX1-luokassa Juuso Matikainen kiihdytti parhaiten puomilta, mutta Jere Haavisto nousi nopeasti kärkeen. Myös Andero Lusbo ohitti Matikaisen ja nousi kakkospaikalle. Neljäntenä jatkoi Eero Remes ja viidentenä Valtteri Malin, joka joutui kuitenkin luovuttamaan pian paikkansa Tommi Mäkiselle.

Jere Haavisto

Jere Haavisto

Koko loppuerä ajettiinkin sitten maaliin asti samassa järjestyksessä selkein eroin. Haavisto kuittasi näin päivän toisen erävoittonsa ja otti samalla Karkkilasta parhaat SM-pisteet. Lusbo oli erän toinen ja Matikainen kolmas. Päivän totaalissa Lusbo ja Matikainen päätyivät tasapisteisiin, mutta podiumille Lusbo nousi kakkosena paremman toisen erän ansiosta. Matikaiselle siis totaalin kolmossija.

- Oli taas hyvä lähtö ja pääsin nopeasti kärkeen. Sain ajettua hyvän ajon ja oli hyvä viikonloppu. Tästä on hyvä jatkaa, myhäili Haavisto.

SML AMOQ SM Motocrossin seuraava osakilpailu ajetaan 18.-19.6. Siilinjärvellä.

Viikonlopun kaikki tulokset