Haavisto 12. avauserässä

Kuva
Niklas Hampinen
Jere Haavisto kaasuteli tänään Kegumsin avauserässä hienosti sijalle 12. Päivän totaalissa hän oli 15. EM-luokassa Kasimir Hindersson onnistui tänään hyvin.

Kegumsin MM-motocrossin kisaerät kaasuteltiin MM-luokkien osalta tänään. MXGP-luokassa Jere Haavisto ajoi kosteissa olosuhteissa ajetussa ensimmäisessä erässä sijalle 12. Päivän toisessa kilpailuerässä Silve Racingin KTM-kuljettaja onnistui hyvin lähdössä, mutta osui toisen kuljettajan kanssa jo ensimmäisessä kurvissa ja vältti juuri kaatumisen. Hän kaatui kuitenkin rajusti ensimmäisen kierroksen puolivälissä, minkä jälkeen lähti jatkamaan matkaa viimeisenä. Suomalainen esitti hyvää vauhtia erän aikana, mutta kaatui vielä toistamiseen ja oli maalissa sijalla 20.

- Ensimmäisessä erässä kuraisissa olosuhteissa oli hyvä ja ehjä ajo. Toisessa erässä sitten meinasin kaatua jo starttimutkassa. Siitä selvisin, mutta aika viimeisten joukossa ja ensimmäisellä kierroksella lähti sitten vielä kunnon lipat. Varmaan vähän henkisellä puolella jotain lukkoa, kun sitten paineettomassa tilassa pystyin ajamaan todella hyvin, Haavisto kertoi.

MXGP-luokan päivän totaalin voittoon ajoi Jeffrey Herlings, jolle voitto oli ensimmäinen tällä kaudella. Herlings voitti ensimmäisen erän ja oli toisessa erässä kolmas. Päivän toinen oli Tim Gajser ja kolmas, toisen erän voittanut Jorge Prado.

MX2-luokassa Sampo Rainio jäi molemmissa erissä niukasti pisteiden ulkopuolelle. Ensimmäisessä erässä Rainio oli 22. ja toisessa erässä 21. MX2-luokkaa hallitsivat tänään Coenen veljekset. Sacha Coenen vei totaalin voiton ja Lucas oli päivän kakkonen. Simon Längenfelder oli kolmas.

EM-luokissa ajettiin tänään aamulla viikonlopun toiset erät. EMX250-luokassa Miro Varjonen avasi EM-pistetilinsä, ollen tänään 20. Eilen pisteille ajanut Nico Stenberg oli 25. EMX125-luokassa Kasimir Hindersson onnistui hyvin startissa ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen viidentenä. Erän alussa Hindersson menetti yhden sijan, mutta nousi hetken kuluttua takaisin viidenneksi, jolla sijalla hän ajoi myös maaliin. Uransa ensimmäisen EM-kilpailun ajanut Onni Jaakonsaari oli tänään 24. Simo Koskinen paransi eilisestä ja oli maalissa 28. Jan Jasper Koiv puolestaan joutui keskeyttämään erän.