Gomez kärkeen, Vilkolla hyvä päivä

Alfredo Gomez hallitsi toista maastopäivää Romaniassa.
Kuva
Future7media
Alfredo Gomez nousi Red Bull Romaniacsin kärkeen toisena maastopäivänä. Hopealuokassa Aleksi Vilkko ajoi myös hyvän päivän.

Red Bull Romaniacsin toinen kisapäivä oli kilpailun pisin. Kultaluokan kuljettajat ajoivat 151 kilometrin mittaisen lenkin ja kärjellekin tuli ajoaikaa lähes kuusi tuntia. Lisähaasteita toiseen kisapäivään toi myös kovat sadekuurot, jotka kastelivat aamupäivällä osan reitistä.

Alfredo Gomez osoitti hallitsevansa vaihtelevat olosuhteet. Husqvarna-kuljettaja johti päivää alusta lähtien ja tuli maalin lopulta yli kuusi minuuttia nopeammin kuin toiseksi ajanut Manuel Lettenbichler.

- Ajoni kulki todella hyvin koko päivän ajan, enkä tehnyt virheitä. Ainoa virhe tuli aivan lopussa, kun kaaduin. Mutta muuten päivä oli todella hyvä. Yritän jatkaa samanlaista menoa myös kahtena seuraavana päivänä, Gomez kertoi.

Aamulla kilpailua johtanut Graham Jarvis oli tänään päivän kolmas, jääden 40 sekuntia Lettenbichlerille.

- Sade teki muutamat mäet todella vaikeiksi ja tein virheitä niissä. Päivä oli pitkä ja siinä oli paljon nopeita osuuksia, sekä myös vaikeita nousuja. Nyt olen kyllä väsynyt, Jarvis kertoi maalissa.

Mario Roman oli päivän neljäs ja Jonny Walker viides. Päivään mahtui myös dramatiikkaan, kun viime vuoden voittaja Wade Young oli vaikeuksissa. Youngin pyörän vaihteensiirtäjä meni rikki heti aamun startissa ja hän hukkasi lähes 40 minuuttia aikaa, kun pyörää laitettiin kuntoon. Young pääsi kuitenkin matkaan, mutta joutui keskeyttämään kilpailun kesken päivää, kun hänen eilen loukkaamansa jalka ei enää kestänyt ajamista.

Epävirallisten yhteistulosten mukaan Gomez johtaa kilpailua kuuden minuutin erolla Jarvisiin.

Vilkko onnistui

Hopealuokassa Aleksi Vilkko ajoi hyvän päivän ja oli luokan 10. Jäähdyttimen tuulettimen rikkoutumisen takia Vilkko joutui välillä hieman viilentelemään pyörään, mutta päivä oli muuten Beta-kuljettajalle hyvä. Eroa luokan kärkeen kertyi 32 minuuttia.

Pronssiluokassa Kimmo Virtanen jatkoi hyvää menoa ja oli 28. Henrik Heikkinen ja Jari Mutikainen ajoi päivän maaliin sijoilla 85. ja 112. Pauliina Sievänen on vielä artikkelia kirjoitettaessa reitillä ja hänen odotetaan saapuvan seuraavaksi päivän neljännelle aikatarkastusasemalle. Tulostietojen mukaan Sieväsen myöhärajan umpeutuminen on kuitenkin todella lähellä.

Päivän tulokset ovat vielä epäviralliset.