Garcia: ”Tiesin, ettei endurotesti sovi minulle”

Kuva
Jani Hovi
Josep Garcia otti ensimmäisen voittonsa tällä kaudella sunnuntaina Heinolassa. Tämä siitäkin huolimatta, että endurotesti ei ollut lainkaan suosiollinen espanjalaiselle.

KTM:n Josep Garcia katkaisi Brad Freemanin voittoputken eilen Heinolassa. Garcia nousi kilpailun viimeisellä kierroksella voittoon ja ratkaisi pelin käytännössä viimeisellä endurotestillä, jonka ei pitänyt olla Garcialle sopiva.

- Tiesin, ettei endurotesti sovi minulle, sillä en ole parhaimmillani kivikossa. Motocrosstesti oli täällä periaatteessa endurotesti, mutta siellä ei ollut kiviä ja se puolestaan sopi minulle hienosti. Sitten taas extremetestillä oli motocrossrataa, joka on vahvuuteni, Garcia pohti kilpailun jälkeen.

Lauantaina endurotestillä Brad Freeman ja Steve Holbombe näyttivät muille menemisen mallia ja ajoivat sillä todella kovia aikoja, muiden ollessa kaukana takana. Sunnuntaina tilanne oli toinen ja kaikkien ajat olivat paljon lähempänä toisiaan. Freeman ja Holcombe ovat tottuneet kotimaassaan kiviin ja juuriin, mutta esimerkiksi Garcia myönsi, ettei ole ajanut kyseisen kaltaisessa maastossa.

- Esimerkiksi meillä Espanjassa ei ole mitään tämän kaltaista maastoa ja siihen totutteleminen vei aikansa. Viikonlopun aikana ainakin minun ajoni parani paljon testillä, kun sain siihen paremman tuntuman. Maastokoe myös kuivui ja muuttui sitä kautta. Minun pitää vain treenata enemmän vaikeissa olosuhteissa ja maastoissa, jotta jatkossa homma on helpompaa, Garcia tiedosti.

Garcia on totutellut myös koko vuoden ajan uuteen pyöräänsä. Espanjalainen on ajanut koko vuoden ajan KTM:n uudella 2024-mallilla, joka poikkeaa lähes täysin aiemmasta mallista. Heinolassa hän oppi jälkeen uusia asioita pyörästään.

- Ihmiset kyselevät minulta, onko ollut vaikea vaihtaa 350-kuutioisesta pyörästä 250-kuutioiseen. Ei se ole ollut vaikeaa, vaan se, että meillä on täysin uusi pyörä. Se on vaatinut totuttelemista ja olemme tehneet paljon töitä pyörän kanssa. Etenkin täällä endurotestillä kivikossa minulla oli vaikeuksia saada pitoa takapyörälle. Saimme kuitenkin jo tämän viikonlopun aikana tehtyä paljon säätöjä ja pyörä tuntuu nyt hyvältä myös kivikossa, Garcia päätti.

Kuuntele alta Garcian koko haastattelu, jossa mies kertoo enemmän uudesta pyörästään, kivikossa ajamisen vaikeudesta ja lupauksestaan tuoda tiimille voitto.