Gajser voittoon, Rannikolle piste

Tim Gajser vankisti MM-johtoaan Lommelissa.
Kuva
Bavo Swijkers
Tim Gajser otti voiton, kun motocrossin MM-sarja jatkui Lommelin raskaalla hiekkaradalla. Rene Rannikko otti puolestaan MXGP-luokan ensimmäisestä erästä yhden MM-pisteen.

Tim Gajser oli tänään raskaan hiekkaradan valtias, kun motocrossin MM-sarjassa ajettiin ensimmäinen kolmesta Lommelissa ajettavasti MM-kisasta. Gajser oli matkalla erävoittoon jo ensimmäisessä erässä, mutta teki virheen ja luovutti voiton Gautier Paulinille, joka otti näin ollen ensimmäisen erävoittonsa sitten vuoden 2017. Gajser oli erän kakkonen ja Jorge Prado kolmas. Toisen erän holeshotin otti nimiinsä Prado, mutta Gajser otti jo toisella kierroksella paikkansa kärjestä. Gajser ajoikin lopulta helposti voittoon ja samalla päivän totaalin ykköseksi. Prado jatkoi toisena, kunnes osui Jereme Seewerin kanssa yhteen ja kaatui, sveitsiläisen ohittaessa Pradoa. Seewer nousi kakkoseksi, mutta menetti sijansa erän lopussa Romain Febvrelle. Febvre olikin ruutulipulla kakkonen, ennen Seeweria ja Pradoa. Viidenneksi erässä ajanut Paulin nousi päivän totaalissa kakkoseksi, Pradon ollessa kolmas.

Kun Tony Cairoli epäonnistui Lommelissa, on Gajserin johto MM-sarjassa nyt jo 48 pistettä. Prado on sarjassa kolmantena ja vain 11 pistettä Cairolin takana.

Lommelissa MXGP-luokassa mukana nähdään myös Rene Rannikko. Rannikko ajoikin hienon kisan ja kaasutteli ensimmäisessä erässä sijalle 20. Näin ollen Rannikko nappasi yhden MM-pisteen. Toisessa erässä Rannikon vauhti ei riittänyt aivan pisteille, hänen ollessa 23.

MX2-luokan päivän totaalin ykkönen Tom Vialle, joka oli molemmissa erissä toinen. Toisen erän voittanut Jago Geerts oli totaalin kakkonen ja ensimmäisessä erässä voittoon yltänyt Ben Watson oli puolestaan totaalin kolmas. Vialle johtaa MM-sarjaa 53 pisteen erolla Geertsiin.

MM-sarja jatkuu Lommelissa keskiviikkona.