Gajser voittoon, Rannikolle jälleen MM-piste

Kuva
Bavo Swijkers
Motocrossin MM-sarja jatkui tänään Lommelissa, haastavissa olosuhteissa. Tim Gajser oli jälleen liian nopea muille ja otti kaksi erävoittoa. Rene Rannikko puolestaan otti jälleen yhden MM-pisteen.

Tim Gajser näytti jälleen kaikille, että hänelle ei löydy vastusta motocrossin MM-sarjassa. Honda-kuljettaja johti päivän ensimmäistä erää lähdöstä maaliin asti, mutta joutui tekemään enemmän töitä toisen erän voiton eteen. Toisenkin erän startti meni Gajserin nimiin, mutta slovenialainen kaatui ensimmäisellä kierroksella. Ensimmäisessä erässä toiseksi ajanut Romain Febvre yritti ajaa kärjessä karkuun, mutta Gajser kuroi hänen etumatkaa kiinni sekunti sekunnilta. Kun etumatka oli ajettu kiinni, meni Gajser heittämällä ohi Kawasaki-kuljettajasta ja ajoi toiseen erävoittoon. Samalla GP-voitti meni luonnollisesti Gajserille, ennen Febvreä ja Jeremy Seeweriä. MM-sarjassa toisena oleva Tony Cairoli oli ensimmäisessä erässä kolmas, mutta kaatui toisen erän startin jälkeen ja uusi tempun vielä erän aikana, ollen maalissa 10.

Gajser johtaa sarjaa nyt 74 pisteen erolla Cairoliin. Seewer nousi sarjassa kolmanneksi, ohi koronaviruksen vuoksi kilpailusta sivussa olleesta Jorge Pradosta.

Rene Rannikko oli jälleen mukana kilpailussa pitämässä Suomen värejä yllä. Rannikko olikin hyvässä vauhdissa sateessa ajetussa ensimmäisessä erässä ja ajoi erässä sijalle 20. Näin ollen Rannikko nappasi viimeisen jaossa olleen MM-pisteen. Valitettavasti Rannikko ei pystynyt starttaamaan päivän toiseen erään.

- Ensimmäisessä erässä pyöräni rupesi savuttamaan jo erän alussa ja hukkasi nestettä, sekä öljyä. Erän viimeisillä kierroksilla kuulin ylimääräistä ääntä moottorista ja yritin vain ajaa varman päälle maaliin, ja ottaa MM-pisteen. Kun erän jälkeen valutimme loput öljyt ulos, tuli samalla moottorista rikkinäisen laakerinosia ulos. Yksityiskuljettajana minulla ei ole kuin yksi pyörä käytettävänä, joten en pystynyt starttaamaan toiseen erään, Rannikko kertoi sosiaalisessa mediassa.

MX2-luokassa saatiin historiankirjoihin uusi GP-voittaja, kun Yamaha-kuljettaja Ben Watson nappasi voiton. Britti voitti ensimmäisen erän ja oli toisessa erässä neljäs, joka riitti voittoon. Toisen erän voittoon ajanut Roan Van De Moosdijk oli päivän totaalin kakkonen, ennen Maxime Renauxia. MM-sarjaa johtava Tom Vialle oli tänään vasta kuudes, mutta vielä vähemmän pisteitä keräsi sarjassa toisen oleva Jago Geerts, joka oli usean kaatumisen jälkeen päivän yhdeksäs.

Vialle johtaa MM-sarjaa 74 pisteen erolla Geertsiin. Renaux on sarjassa kolmantena, kuitenkin jo 175 pisteen päässä Viallesta.

MM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Italiassa, jossa ajetaan Arco di Trenton radalla kauden kolme viimeistä MM-kilpailua.