Gajser varmisti maailmanmestaruuden

Tim Gajser varmisti uransa kolmannen maailmanmestaruuden.
Bavo Swijgers
Tim Gajser varmisti MXGP-luokan maailmanmestaruuden hetki sitten Imolassa.

Imolan helteessä ajettiin tänään motocrossin MM-sarjan kauden neljänneksi viimeinen MM-osakilpailu. Kauden puolesta välistä lähtien sarjaa dominoinut Tim Gajser varmisti jo ensimmäisen erän jälkeen uransa kolmannen maailmanmestaruuden. Gajser ajoi erässä varmasti viidenneksi, joka riitti hänelle mestaruuden varmistamiseen.

- Nukuin hädin tuskin yhtään koko viime yönä, kun jännitin niin paljon. Ensimmäisessä erässä ajaminen ei ollut ihan helppoa ja olen aika väsynyt, kun en nukkunut yöllä. Olen todella iloinen ja en oikein löytänyt edes sanoja, kun nousin palkintokorokkeelle, Gajser kertoi.

Gajser oli Imolan juhlittu sankari, mutta juhlan aihetta oli myös Glenn Coldenhoffilla. Hollantilainen voitti edellisen kerran MM-erän vuonna 2015, mutta tänään oli hänen päivänsä. Coldenhoff voitti molemmat erät ja samalla luonnollisesti myös päivän kokonaiskilpailun.

- En ole ikinä ajanut kahteen erävoittoon samassa kilpailussa ja edellisesti erävoitostakin on todella paljon aikaa. Tämä tuntuu aivan mahtavalla, Coldenhoff kertoi.

Jeremy Seewer ajoi ensimmäisessä erässä toiseksi ja toisessa erässä kolmanneksi, ottaen totaalin kakkossijan. Gajserin toisen erän toinen sija riitti nostamaan hänet kolmanneksi korkeimmalle korokkeelle totaalissa. Gautier Paulin oli päivän neljäs ja Pauls Jonass viides.

Gajser varmisti siis mestaruuden, mutta kahden muun mitalin osalta tilanne on vielä auki. Seewer on sarjassa toisena, 41 pistettä kolmantena olevaa Paulinia edellä. Arnaud Tonus on neljäntenä, 21 pistettä Paulinin takana.

MX2-luokassa Jorge Prado voitti jälleen molemmat erät, ennen Thomas Kjer Olsenia. Maxime Renaux oli päivän totaalissa kolmas, ennen Jago Geertsiä ja Calvin Vlaanderenia. Prado johtaa sarjaa 130 pisteen erolla Olseniin ja näin ollen Pradon mestaruus varmistunee ensi viikonloppuna Ruotsissa. Geersts on sarjassa kolmas, mutta hän on jo 117 pistettä Olsenin takana.