Gajser jatkoi hallintaa Italiassa

Tim Gajserin uusi tiimikaveri Mitchell Evans ajoi hyvän kilpailun Ottobianossa.
Kuva
Bavo Swijgers
Tim Gajser voitti Italian MX-sarjan kauden toisenkin osakilpailun. Nuorten suomalaisten päivä ei ollut puolestaan helppo.

Ottobiano isännöi kauden toista Italian kansainvälisen motocross-sarjan osakilpailua sunnuntaina. Sumuisessa säässä ajetun kilpailun vei nimiin Tim Gajser. Gajser voitti, ensimmäisen kilpailun tavoin, MX1-luokan kisaerän ja myös päivän päättäneen superfinaalin, jossa on yhdistettynä MX1- ja MX2-luokat. Molemmissa erissä kakkoseksi ajoi Gajserin Honda-tiimikaveri Mitchell Evans ja kolmanneksi Husqvarnan Arminas Jasikonis. Superfinaalin neljäs oli Arnoud Tonus ja viides Alberto Forato. Kuudes oli Maxime Renaux, joka oli samalla nopein MX2-luokan kuljettaja. Aiemmin päivällä Renaux voitti myös MX2-luokan oman erän.

MX2-luokassa mukana oli kaksi suomalaista kuljettajaa. Matias Vesterinen ajoi kauden ensimmäisen kilpailunsa, mutta oli oman aika-ajoryhmänsä 24. ja karsiutui kisasta. Vesterinen jäi 0,4 sekuntia jatkoonpääsystä. Wiljam Malin oli puolestaan toisessa ryhmässä 21. ja karsiutui näin ollen ensimmäisenä kuljettaja ryhmästään. MX125-luokassa Sampo Rainio oli aika-ajossa oman ryhmänsä viides, mutta ensimmäinen erä jäi kesken teknisen vian vuoksi. Toiseen erään harjoituspyörällä startannut Rainio oli ruutulipulla 15.

Sarjan kolmas ja samalla viimeinen osakilpailu ajetaan tulevan viikonloppuna Mantovassa. Alustavien tietojen mukaan Mantovassa mukana pitäisi olla myös MX2-luokan MM-sarjaan valmistautuva Jere Haavisto.

Alla Ottobianon tulokset (klikkaa kuvia suuremmiksi):