Gajser jälleen voittoon

Tim Gajser hallitsi Venäjän radan.
Kuva
Bavo Swijgers
Tim Gajser voitti MXGP-luokan molemmat erät Venäjällä. MX2-luokassa puolestaan Jorge Prado jatkoi voittokulkuaan.

MXGP-luokan ensimmäisessä erässä startin otti nimiinsä Tim Gajser, joka sai peräänsä Clement Desallen, Romain Febvren, Arnaud Tonuksen ja Jeffrey Herlingsin. Sarjan pistekärjessä ollut Tony Cairoli sai huonon startin ja oli vasta sijan 20 tuntumassa. 

Desalle ajoi toisena neljännelle kierrokselle asti, kunnes kaatui ja putosi kahdeksanneksi. Tonus nousi toiseksi ja hän pysyikin koko erän ajan Gajserin tuntumassa. Mutta Honda-kuljettaja oli liian vahva muille ja Gajser ajoi erävoittoon. Tonus jäi hänelle kaksi sekuntia, ollen toinen. Febvre kaasutteli maaliin kolmantena, mutta jäi jo puoliminuuttia erävoitosta. Herligns teki vahvan paluun ja oli neljäs maalissa, Jeremy Seewerin ollessa viides. Cairoli puolestaan ei päässyt missään vaiheessa normaaliin vauhtiin ja olikin myöntänyt erän jälkeen, että hänen eilinen hurja kaatuminen  karsintaerässä näkyi vielä tänään. Maalissa Cairoli oli vasta 12.

Huonommin kävi kuitenkin vielä MM-sarjassa kolmantena ja neljäntenä olleille Gautier Paulinille ja Desallelle. Paulin kaatui jo erän alussa rajusti, eikä pystynyt lopulta jatkamaan matkaansa. Paulinin pyörä oli aivan solmussa ja lisäksi kuljettaja itsekin näytti saaneen iskun päähän, ollen melkoisen sekaisin. Desalle puolestaan kaatui todella rajusti kierroksella 18 ja jäi radan pintaan makaamaan pitkäksi aikaa.

Toisessa erässä startin otti nimiinsä Glenn Coldenhoff, ennen Gajseria, Tonusta, Seeweria ja Julien Lieberiä. Gajser teki seitsemän kierrosta töitä, ennen kuin viimein ohitti Coldenhoffin. Tämän jälkeen toiseksi noussut Tonus ahdisteli tosissaan Gajseria, mutta kaatui ohitusyrityksessä ja menetti pelin voiton suhteen. Gajser voitti näin ollen myös toisen erän, ennen Tonusta ja Seeweria. Cairoli oli erän neljäs ja Lieber viides. Herlings oli erän seitsemäs.

Gajser nousi MM-pisteissä kärkeen, Cairolin ollessa hänestä 13 pisteen päässä toisena. Paulin on kolmas, mutta jo 120 pistettä Gajserin takana. Desalle putosi pisteissä kuudenneksi, kun ei enää pystynyt starttaamaan toiseen erään.

Prado jälleen

MX2-luokassa Jorge Prado pisti pelin jännittäväksi ensimmäisessä erässä, ollen ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta kahdeksas. Vähitellen KTM-kuljettaja teki kuitenkin nousua ja otti kärkipaikan haltuunsa toiseksi viimeisellä kierroksella ja ajoi erävoittoon. Thomas Kjer Olsen olit toinen ja Jago Geerts kolmas. Toisessa erässä Prado johti kisaa alusta loppuun asti. Olsen oli ensimmäisen erän tavoin toinen ja Geerts kolmas.

Jere Haavisto joutui keskeyttämään molemmat erät.

Pradon piste-etumatka on nyt 20 pistettä Olseniin. Geerts on kolmas, mutta jo 90 pistettä Pradoa perässä.