Gajser ja Prado jälleen

Kuva
Bavo Swijgers
Tim Gajser ja Jorge Prado ottivat tuttuun tyyliin tuplavoitot, kun motocrossin MM-sarja jatkui Indonesiassa.

Motocrossin MM-sarjan kuljettajat päättivät tänään parin viikon kiertueen Indonesiassa, jossa Semarangin radalla ajettiin toinen Indonesian GP. Paikoin kivikova rata laittoi kuljettajat koville ja kisan aikana nähtiin useita kaatumisia, kuljettajien menettäessä pidon takapyörältä.

MXGP-luokan ensimmäisen erän startin otti nimiinsä MM-sarjaa johtava Tim Gajser ja erävoiton osalta peli oli selvä sen jälkeen. Honda-kuljettaja ajoi liukkaalla ja vaikealla radalla ilman virheitä, ottaen jälleen voiton. Pauls Jonass ajoi lähes erän puoleen väliin toisena, mutta teki ison virheen ja lensi radan reunalla olleiden mainosaitojen läpi. Jeremy Seewer peri hänen kakkospaikkansa, mutta menetti sen erän lopussa Arnaud Tonukselle. Tonus ajoi toisena maaliin, ennen Seeweria ja neljänneksi sijoittunutta Glenn Coldenhoffia. Arminas Jasikonis oli viides.

Toisessa erässä Seewer nappasi holeshotin nimiinsä ennen Gajseria, mutta Yamaha-kuljettajan ilo oli lyhytaikainen. Gajser otti jo ensimmäisellä kierroksella paikkansa kärjestä ja meni menojaan toiseen erävoittoon. Hänen takanaan Seewer piti kakkospaikkaa hallussaan lähes erän loppuun asti, kunnes Jonass ohitti hänet. Tonus oli myös aivan Jonassin kannassa kiinni, tavoittaen myös Seewerin. Seewer yritti pitää tiimikaverinsa takana, mutta Tonus otti kolmanneksi viimeisellä kierroksella kolmossijan itselleen. Tonus ahdisteli tosissaan toisena ollutta Jonassia ruutulipulle asti, mutta Jonass piti pintansa ja ajoi Gajserin perässä toisena maaliin. Tonus jäi näin ollen kolmanneksi, Seewer oli neljäs ja Romain Febvre viides.

Gajser johtaa nyt MM-sarjaa 173 pisteen erolla Seeweriin. Loppukauden sivussa oleva Tony Cairoli on yhä pisteissä kolmantena, mutta neljäntenä oleva Tonus on hänestä enää vain 12 pisteen päässä. Seewerin ja Tonuksen keskinäinen ero on 19 pistettä.

MX2-luokassa Jorge Prado voitti jälleen molemmat erät ja samalla päivänä totaalin. Tom Vialle oli yhteispisteiden toinen, ennen Calvin Vlaanderenia. Pradon johti pisteissä on 78 pistettä toisena olevaan Thomas Kjer Olseniin. Vialle on pisteissä kolmas, mutta hän on jo 100 pistettä Olsenista.

MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Tsekin Loketissa.