Freemanin voittokulku jatkui, Kytönen keskeytti

Teksti
Hermanni Haljala ajoi uransa parhaan suorituksen MM-sarjassa.
Kuva
Cristiano Morello
Espanjan MM-enduron toinen kisapäivä oli kärjen osalta kuin lauantain uusinta. Brad Freeman otti jo sarjan neljännen voittonsa. Samuli Puhakainen ajoi nyt yhdeksänneksi ja Hermanni Haljala kuudenneksi.

EnduroGP-luokassa Brad Freeman jatkoi siitä, mihin eilen lopetti. Tällä kertaa vain Beta-kuljettaja otti kärkipaikan haltuunsa jo ensimmäisellä maastokokeella. Vaikka erot eivät missään vaiheessa suuriksi muodostuneetkaan, niin kärkipaikka ei vaihtunut kertaakaan päivän aikana. Näin Freeman jatkaa sarjassa voittamattomana.

- Hyvä viikonloppu ja hyvä päivä. Tänään oli tosi hyvä fiilis ja nautin ajamisesta. Ajoin niin kuin parhaimmillani osaan. Aiemmin tällä kaudella on ollut hiukan jännitystä ja hermoilua, mutta tänään heti ensimmäisestä testistä lähtien meni vihdoin tosi rennosti. Josepin (Garcia) kanssa oli kova vääntö, sekunti sinne ja puolikas tänne. Oli tosi hauskaa ja sain lopulta pidettyä johtopaikkani. Kaikkiaan loistava viikonloppu, Freeman hehkutti.

Josep Garcia teki sen, minkä pystyi, mutta mikään ei auttanut. Tyytyminen oli jälleen kakkossijaan vajaat 12 sekuntia hitaampana.

- Olen tyytyväinen ajooni. Puristin ihan äärirajoilla joka mutkan koko päivän. Huikea taistelu Bradin (Freeman) kanssa. Ajoimme lähes kymmenysten sisään crossi- ja endurotestillä joka kierros, mutta hän oli minua parempi extremellä ja teki siellä sen eron, joka meille jäi. Lisää työtä ennen Suomea ja taistelu jatkuu siellä, Garcia lupasi.

Steve Holcombe ei pysynyt kärkikaksikon vauhdissa, mutta yleiskilpailun kolmossija ei ollut missään vaiheessa uhattuna.

- Tänään meni vähän paremmin. Ajo oli tasaisempaa. Varmasti kuivempi keli helpotti. Yleisesti ottaen oli hyvä päivä. Viime vuonna lähdin täältä loukkaantuneena, joten kiva lähteä kohti Suomea hyvien pisteiden kanssa, Holcombe kertoi.

Suomalaisittain saatiin jälleen yksi takaisku lisää kun Roni Kytönen joutui jättämään kisan kesken ensimmäisen kierroksen jälkeen. Käsi oli niin kipeä, ettei ollut mitään järkeä edes yrittää jatkaa kisaa.

- Sen verran eilinen verotti ja kun reitti on hurjassa kunnossa, niin jokainen terävä reikä ja patti vihlaisi käteen todella paljon. En meinannut pysyä edes kyydissä, joten oli pakko jättää päivä kesken. Nyt matkustan seuraavaksi Suomeen tarkempiin tutkimuksiin ja alan kuntouttaa kättä kohti Suomen osakilpailua, Kytönen harmitteli.

Hermanni Haljala onnistui puolestaan mukavasti ja oli 25. J1-luokasta tuli hienosti kuudes sija.

- Tänään oli selkeästi parempi päivä kuin eilen. Vaihdettiin hiukan osia pyörään ja sain siihen paljon paremman luoton, niin uskalsin ajaa hiukan kovempaa. Kokonaisuutena päivä sujui ihan hyvin. Puhti vain alkoi kumpanakin päivänä loppua kun sain viikko sitten ruokamyrkytyksen, eikä mikään pysynyt sisällä. Ihmettelin kyllä miten se tuli kun syön kuitenkin kaikkea muuta paitsi mämmiä ja silliä. Nyt nähtiin kuitenkin, että ollaan oikeaan suuntaan menossa ajamisessa ja näimme myös paljon asioita, joita pitää parantaa pyörässä. Tässä on muutama viikko aikaa ennen Heinolan osakilpailua ja sitten hyvillä mielillä sinne, Haljala jutusteli.

Junioreissa tuttu tahti

Junioriluokassa kolmen kärki pysyi samana kuin ensimmäisenäkin kisapäivänä. Järjestys vain muuttui. Nyt voittoon ajoi Jeremy Sydow. Jed Etchells oli toinen ja Albin Norrbin kolmas. Samuli Puhakainen joutui hiukan taipumaan lauantaihin verraten ja tuloksena oli yhdeksäs sija. J1-luokassa Puhakainen oli viides.

- Aika samanlainen päivä tämä oli kuin eilenkin. Crossi oli edelleen vaikeaa. Extremelle tuli ihan hyviä aikoja, mutta koska ei ollut märkää, niin sielläkään en saanut eroa muihin kiinni. Endurotestillä vedin yhdet lipat, mutta muuten ihan eilisen kaltainen päivä, Puhakainen totesi.

Peetu Juupaluoma onnistui hieman paremmin kuin lauantaina ja ajoi nyt sijalle 14. J1-luokasta kirjattiin kahdeksas sija.

- Hieman parempi päivä kun eilen, mutta silti aika kehno suoritus. Tyhmiä virheitä koko päivän ajan. Ainut kaatuminen tuli siirtymällä, jossa löin päätäni vähän ja buranaa jouduin ottamaan. Ei auta kuin treenata lisää, että ollaan kotikisassa iskussa, Juupaluoma kommentoi.

Youth-luokassa jatkui tuttu meno. Kolmen kärki oli täysin sama kuin lauantainakin, vieläpä samassa järjestyksessäkin, eli Kevin Cristino, Thibault Giraudon ja Leo Joyon. Niko Puotsaari ei onnistunut aivan lauantain malliin vaan ajoi maaliin sijalla 15.

- Aika perussuorittamista koko päivän. Pyörän kanssa oli vieläkin pieniä haasteita ja crossitestillä tuli jostain syystä takkiin paljon. Extreme kulki taas hyvin ja endurokin ihan kiitettävästi. Parempaan olisi pitänyt pystyä, mutta pysyttiin ainakin pistesijassa kiinni tiukan kisan jälkeen. Kokonaisuudessa kuitenkin jo parempi kisa kuin Italia ja Suomessa parannetaan lisää, Puotsaari kommentoi.

Seuraava osakilpailu ajetaan Heinolassa 26.-28. toukokuuta.