Freeman voittoon, Kytönen rotkoon

Roni Kytönen.
Honda Racing RedMoto World Enduro Team
Brad Freeman voitti Italian mestaruussarjan avauspäivän. Roni Kytönen oli suomalaisista nopein, vaikka vierailikin kesken maastokoetta rotkossa.

Italian endurosarja käynnistyi tänään Carpinetissa. Edellisen yön sade kasteli reitin ja se toi hieman lisähaastetta kilpailijoille. Päivän aikana ajettiin kolme erikoiskokeen mittaista kierrosta, joka kierrettiin neljään kertaan, mutta viimeisellä kierroksella jätettiin motocrosstesti ajamatta.

Päivän kovinta vauhtia piti Betan Brad Freeman. Freeman viihtyi maastokoilla yhteensä vajaat 57 minuuttia. Freemanin maanmies Steve Holcombe oli päivän kakkonen, jääden 26 sekuntia voitosta. Loic Larrieu jäi Holcombesta kolme sekuntia ja oli kolmas. Thomas Oldrati oli päivän neljäs ja Antoine Magain viides.

Suomalaisissa parasta vauhtia piti Roni Kytönen, joka oli maalissa 27. Kytönen jäi voitosta reilut kolmen minuuttia.

- Ihan positiivinen maku jäi tästä ensimmäi­sestä päivästä. Aamun ensimmäisellä endurotestillä lipesin polulta pois ja tipuin rotkoon. Siinä meni aika paljon aikaa, kun kapusin takaisin reitille. Pät­kät kuivuivat päivän mittaan aika hyvin ja crossi- sekä extremetestillä sain hyvän vauhdin päälle. Enduro­testi tökki koko päivän ajan, mutta lähdetään huomenna parantamaan, Kytönen kertoi.

Hugo Svärd aloitti hyvin kauden ja oli yleiskilpailun 31. Svärd jäi Kytöselle 16 sekuntia. Hermanni Haljala oli yleiskilpailun 47. ja jäi Svärdille minuutin.

Sarjan toinen kilpailu kaasutellaan huomenna.

Alla kisan tulokset (klikkaa kuvaa suuremmaksi).