Freeman varmisti mestaruuden

Brad Freeman varmisti Enduro1-luokan maailmanmestaruuden.
Kuva
EnduroGP
Brad Freeman varmisti voitollaan E1-luokan maailmanmestaruuden tänään Tsekin MM-enduron toisena kisapäivänä. Suomalaisittain päivä ei sujunut odotuksien mukaan.

Tsekin MM-enduron toinenkin kisapäivä kulki Brad Freemanin johdolla. Beta-kuljettaja voitti yleiskilpailun ja samalla myös E1-luokan hyvissä olosuhteissa ajetussa kilpailussa. Luokkavoitto tarkoitti samalla sitä, että Freeman varmisti Enduro1-luokan maailmanmestaruuden. Betan Steve Holcombe yritti parhaansa, mutta joutui tyytymään tänäänkin yleiskilpailussa kakkossijaan, voittaen kuitenkin Enduro3-luokan. Danny McCanney täydensi brittien hyvää päivää ajamalla yleiskilpailussa kolmanneksi, samalla TM-kuljettaja oli Enduro3-luokassa toinen. Hondan Alex Salvini oli päivän neljäs ja voitti samalla Enduro2-luokan. TM:n Loic Larrieu oli yleiskilpailun viides. Eero Remeksen osalta päivä sujui eiliseen tapaan, Yamaha-kuljettajan ollessa yleiskilpailussa 16. ja luokassaan kahdeksas.

EnduroJ-luokassa Roni Kytönen aloitti päivän hyvin ja oli parin maastokokeen jälkeen viides, vain 15 sekuntia kärjestä jääneenä. Päivän kolmannella maastokokeella Kytönen kuitenkin kaatui ja sen jälkeen hän aikansa maastokokeilla heikkenivät, jämsäläisen ollessa pahimmillaan luokassaan 12. Lopussa Kytönen sai juonesta kiinni ja nousi lopulta kahdeksanneksi. Shercon Theo Espinassa ajoi luokan voittoon, ennen Antoinen Magainia ja Enric Franciscoa.

EnduroY-luokassa Shercon Hamish MacDonald ajoi eiliseen tapaan päivävoittoon, ennen Sergio Navarroa ja Claudio Spanua. Hugo Svärd oli tänään viides, jääden reilut kaksi minuuttia kärjelle